Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

Kyslík

Discussion in 'Czech/Slovak Community Discussion' started by BegiCZ, Aug 5, 2015.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. BegiCZ Trainee Engineer

    Messages:
    7
    Mám trochu problémy s kyslíkem. Moc nechápu systém... Mám rozestavěnou základnu. Jelikož nemůžu najít žádný led, musím kyslík řešit přes oxygen farm. Mám 9 oxygen farm, 7 oxygen tank, ventilaci. Vše pospojované trubkami a transportéry. Farmy jedou na cca 35%, 2 zelené čtverečky. Do jedné malé místnosti mi začal z ventilace proudit vzduch, má jeden zelený čtvereček a oxygen mi zde píše "low". Jak to v tomto případě funguje? Naplní se postupně tanky za nějaký čas a zvýší se úroveň kyslíku?
    Druhý problém mám s hangárem. Přivedl jsem do něj ventilaci, mám všude okolo bloky + skla a 4 Airtight Hangar doors a ventilace mi svítí žlutě... absolutně nechápu. Ovlivňuje ventilaci třeba velikost místnosti? Vůbec to nedokážu pochopit...

    Dále mě ještě napadá, zdali se dá nějak "přegenerovat" již vytvořený svět. Okolo sebe mám cca 10 asteroidů a led nikde...
     
  2. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Pokud mohu radit, tak podle jednoho instruktážního videa na Youtube potřebuješ 4 oxygen farm na jedoucích 100%, aby jsi utáhl místnost pro jednoho člověka, samo sebou velikost místnosti rozhoduje.
    Doporučuji v krajní nouzi, řešit připojením kokpitu na trubky s kyslíkem. Nemusíš tak řešit velikost místnosti, zaručí ti to rychlé doplnění vzduchu, bohužel ne do lahví.
    Oxygen farm jsou podle vývojářů, pouze nouzovou variantou, takže nepočítej s tím že ti na to pojede celá stanice nebo loď.

    Pokud ti ventilace svítí žlutě, stoprocentně tam máš někde díru.
    Pokud máš ve stěně třeba kontejner, reaktor, nebo jiný členitější blok, nebude ti to těsnit. Dej na Steam ten Hangar - svět - dej sem odkaz abychom to našli a já se ti na to mrknu atd, pokud chceš a nebude ti to vadit.

    Sem ti pak napíšu co tam máš za problém.


    Pokud jsi začínal svět bez povoleného kyslíku a až později jsi kyslík povolil, tak budeš mít asteroidy s ledem mnohem dál, musí se vygenerovat a tak mohou být někde až za hranicí 50km od tvé pozice.
     
    Last edited: Aug 6, 2015
  3. BegiCZ Trainee Engineer

    Messages:
    7
    Tak to mě mrzí... Mám tam pár asteroidů, ale žádný led. Zkoušel jsem ho trochu nakempit v oživovacích loďkách, ale oxygen generator to zpracuje běhen několika vteřin.

    Zasílám odkaz na workshop
    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=493376241

    Budu rád za každou radu. I případně, že by se ti tam podařil objevit led. Co se týče ventilace, tak hangár 2 je jasný. Mám tam opravárenské svářečky a píst, takže to může utíkat kolem nich. Hangár 1 je mi záhadou.

    Každopádně doufám, že vývojáři přijdou s patchem, který led přidá do již načtených asteroidů. Nebo vymyslí nějakou alternativu k oxygen generatoru.
     
  4. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
  5. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Aha tak první věc, startoval jsi v omezeném světě viď, tak tam led už nenajdeš. Leda ho tam můžeš přidat tím že tam vložíš celý asteroid navíc.

    Už vím proč ti to netěsní.

    V první řadě Air vent sám o sobě ve stěně netěsní. (případ v hangáru) Musí tam za ním být jiný skutečně těsnící blok "Transportér" - ty bloky na kterých ti stojí kyslíkové farmy.
    Druhá věc asteroid nemohl být stěnou která by těsnila. Jak je to teď přesně nevím, ale asi to zatím zůstalo.

    Druhý hangár jak si sám psal jsou to ty svářečky a pístnice co tam dělají "díru".
     
    Last edited: Aug 6, 2015
  6. BegiCZ Trainee Engineer

    Messages:
    7
    jj, vypadá to, že to tak bude, tahle hra byla vygenerována asi před rokem :) Začal jsem to pořádně hrát před pár týdny. Asi hloupý dotaz, ale jak tedy vložím nový asteroid?
     
  7. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
  8. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    v nastavení hry kreativní...... pak ve hře Shift a F10 vyskočí ti menu tam si něco vybereš. Dá se takhle vložit asteroid i z Steam vymodelovaný od hráčů.
     
  9. BegiCZ Trainee Engineer

    Messages:
    7
    Ok, díky za rady. Z těch oxygen farm se mi daří vytáhnout jenom cca 70% při nastávení na 38°, zkusím spíš vygenerovat nový asteroid s ledem.
     
  10. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Je tu ještě jedna možnost a to že si uložíš stanici a pak jí vložíš do nového vygenerovaného světa..... Má to ale háček nepřesuneš tam s ní ten asteroid na kterém s jí měl postavenou, alespoň já nevím jestli to jde. Samozřejmě musíš mít v novém světě nejdříve nastavený stejný seznam modu, jako jsi měl ve starém světě dřív než jí tam vložíš.

    Stanice i jiné- lodě se ukládají tak že se před ní postavíš a stiskneš Ctrl a B na boku ti vyskočí menu kde jí budeš mít uloženou a můžeš editovat popisek atd.
    V nové hře v kreativním modu stiskneš F10 a vybereš si tu stanici nebo co si tam uložíš a klasicky Ctrl a V a vložíš ji do prostoru kam potřebuješ.
     
  11. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Jednoduchý způsob ručního mechanického nastavení pole farem. jinak už na to mají skripty co to dělají automaticky.

    http://images.akamai.steamuserconte...856/0CD706F3C1A1396033F7229293F1125F0E83D325/

    http://images.akamai.steamuserconte...264/34009D12B660063511BB5D43CC5964CD9D59AC50/

    Postup: v kokpitu vypni rotory, gyroskop omez na 20 a pomalu otoč proti slunci, pak zapni znovu rotory a oni ti to zajistí toť, vše jednoduché, ale funkčí 100% kyslík. Stejně to dělám se solárními panely, abych z nich vyždímal max výkon.
     
  12. BegiCZ Trainee Engineer

    Messages:
    7
    Tak základna nakopírovat do nového světa nejde. Nedovolí to zapustit do stávajícího asteroidu... a shift+F10 nějak nevede asteroidy se surovinami... Nakonec asi nezbude nic jiného než ty oxygen farm. Ještě popátrám na workshopu jestli tam není nějaký surovinový asteroid


    Edit: Problém vyřešen. Nezbývalo nic jiného, než vložit v kreativ módu asteroid s ledem z Workshopu. škoda, zakládal jsem si na tom, že je to celé udělané v survival módu... :-( ale co se dá dělat. Ještě mě to čeká jednou, až se rozjede organic material... Jinak díky Gideone :)
     
    Last edited: Aug 6, 2015
  13. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Asteroid lze upravit pomocí voxel palety, takže do asteroidu můžeš vložit i surovinu jakou chceš, krom toho je ho možné upravit stejným nástrojem do požadovaného tvaru. Na to jsem málem zapomněl, protože to nepoužívám.
    v kreativním modu ve hře klávesa G v menu vyhledej Ruce Voxel. Vyber tvar modelovacího 3D štětce, vlož si ho do lišty nastav si při tom velikost 3D štětce. Pak klikneš v blízkosti asteroidu s vybraným 3D štětcem ,
    nebo v něm myší, levé tlačítko přidá, pravé ubere. Závorky [ .. ] mění druh materiálu. Tudíž v původním světě si můžeš daný asteroid dovybavit surovinami........
    Asteroidů je v nabídce mnoho variant, několika málo kusů, většina je jen šutr, některé jsou mix surovin chce to projít a zjistit který je ten co potřebuješ. Když ho vložíš a nebude se ti líbit, můžeš ho zase smazat stejně jako stanici či loď ... Ctrl a X.

    Vím jak tu tvou stanici zapustit napevno do asteroidu, ale není to nic pro lenochy jako jsem já.
     
    Last edited: Aug 6, 2015
  14. BegiCZ Trainee Engineer

    Messages:
    7
    tak už to funguje. Mám funkční oxygen generátor a 6 tanků. V připojených místnostech mi to zatím hlásí low úroveň kyslíku, ale to se předpokládám zlepší. Ještě bych potřeboval radu, jak nastavit, aby po zmáčknutí tlačítka na dveřích do vesmíru ventilace nejdříve vysosla vzduch zpátky do tanků a až potom otevřela dveře ven... Předpokládám, že se to dělá nějak přes tlačítko akcí na ventilaci...
     
  15. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    To bud uděláš ručně, nebo skriptem. nebo přes časovací bloky. To co je na Air Vent je detekce kyslíku, rozšířená informační pomůcka. Přidáš tam světlo co to bude ovládat a když v místnosti nebude kyslík světlo se rozsvítí, nebo zhasne, nebo jiná akce co nastavíš. Důvod je jasný, pokud máš natlakovanou místnost a z venčí otevřeš dveře, muže to s tebou pěkně praštit o stěnu. Nebo opačně tě to zraní když najednou budeš bez kyslíku.
     
  16. tomasara413 Trainee Engineer

    Messages:
    22
    Stačilo by to připojit na obyčejné transportní trubky a bude to těsnit, teď jsem to odzkoušel na sp. Tady nějaké snímky: 1.;2. Samozřejmě, svět sem neviděl, tak by problém mohl být lehce jinde.
     
    Last edited: Aug 12, 2015
  17. BegiCZ Trainee Engineer

    Messages:
    7
  18. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Škoda že skála kyslík netěsní :(
     
    Last edited: Aug 25, 2015
  19. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Bohužel voxely nebudou tesnit nikdy :(
     
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.