Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

Nápady a návrhy na zlepšení

Discussion in 'Czech/Slovak Community Discussion' started by dicygo, Sep 18, 2014.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. Mirek Apprentice Engineer

    Messages:
    113
  2. Serza Trainee Engineer

    Messages:
    35
    Ahoj SE již hraju hodně dlouho a musím napsat, že hra udělala ohromný pokrok za tu dobu. Pro dnešní nováčky to musí být opravdu obtížné se ve hře zorientovat. Hra je velice komplexní a hodně návyková. Těším se na další nové věci a nejvíc asi na předělávku multiplayeru, ten zlobí opravdu hodně. Takže za mne, odvádíte skvělou práci a následující řádky jsou moje myšlenky a nápady:

    - Autopilot je super záležitost, nyní už mi chybí výměna trasy v bloku Dálkového ovládání (nechci stavět 2 a více) a automatické natočení lodě, možnost přistát na podvozek.
    - Podvozek co takhle nějaký výklopný nebo výsuvný, stačilo by z bloku 1x2x1 po vyklopení/vysunutí 1x2x2
    - 1x1x1 trysky, ano mohu použít módy, občas si s nimi zahraji, ale mám raději čistou vanilu :D
    - Když už jsme u módů, jsem taky pro to, aby nejstahovanější/nejlepší módy byly součástí Vanily. Za prvé nemusíte vymýšlet model a za druhé je to velká pocta pro autora (viz Fighter Kokpit), další by mohly být třeba (Round) Armored Thruster atd. Pokud máte ve hře více módů a chcete někoho pozvat do hry mu něco ukázat, stojí ten loading za to....
    - Chybí mi dekorace, opět jenom módy
    - Máme rotory ale nemáme co dát na druhou stranu a tím to zpevnit. Třeba nějaké panty, závěsy apod. Možná by si to zasloužilo celé předělávku, protože je-li to třeba součást stanice měla by se detekovat pořád stanice a ne velká loď jak to teď detekujou senzory. To samé platí pro písty. Chápu že to bylo asi nejsnazší řešení, ale vidíte sami že jsou s tím samé problémy. Kdyby to byla třeba MoveBase, možná by se dalo určit jakými směry se to má pohybovat podle rotoru pístu a ostatní směry zakázat. Nevím nejsem znalý kódu, jsou to jen mé myšlenky.
    - Nějaký dálkoměr, nebo něco podobného k zaměření nového GPS
     
  3. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za nápady :)
     
  4. Serza Trainee Engineer

    Messages:
    35
    Ještě pár postřehů:

    - Laser Anténa: Je to pěkná myšlenka, nicméně jsem nepochopil k čemu to vlastně momentálně slouží. Asi bylo něco v plánu, zřejmě nějaká komunikace mezi stanicemi a loděmi, ale nějak to usnulo a ten blok je momentálně nepoužitelný. Chtělo by to rozšířit, dalo by se s tím pěkně vyřádit, kdyby to například umělo poslat signál pro spuštění počítače nebo timer bloku, nebo třeba text z Programového bloku, LCD panelu a na druhém konci to zobrazit.

    - Slučovací blok (Merge block): jo dobrá věcička, ale chybí mi možnost spojení mezi velkou a malou lodí (konektory nepočítám)

    - Vnitřní osvětlení (Interior Light): prosím povolit i pro malou loď, menší radius a menší intenzita se předpokládá

    - máme rotory, ale nemáme převody, taková ozubená kolečka :D (jenom v módu)

    Asi tady už něco z toho bylo, ale má se to zkoušet pořád :D
    A malej dotaz: dá se natlakovat kyslíkem vnitřek asteroidu?? Zatím se mi to nedaří
     
    Last edited: Jun 21, 2015
  5. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Tak nevím, ale Laser Anténu normálně používám a chová se to stejně, jako když sedíš na druhé straně u ovládání s kompletním přístupem. (plná kontrola druhého objektu) Takže nejspíš pane Serza, děláte něco špatně.
     
  6. Serza Trainee Engineer

    Messages:
    35
    Díky za opověď, jdu si stím pohrát :eek:ops:
     
  7. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Není zač rádi poradíme, kdyby něco nešlo.

    Tohle by vám s těmi Laser Anténami mohlo pomoci.

    oficiální:

    (
    )
    neoficiální s výkladem:
    (
    )
     
    Last edited: Jun 21, 2015
  8. Serza Trainee Engineer

    Messages:
    35
    Ano, k řízení na větší vzdálenosti, než má dosah malá anténa je to použitelné, jenže se tady stále bavíme o manuálním řízení. Kdyby to umělo vyslat a přijmout signál a mohli bysme si nastavit akci při zachycení signálu, mohla by se tím třeba vyslat zásobovací loď na druhou základnu zcela automaticky, nebo vyslat příkazy dronům k návratu na základnu atd.

    + uprava puvodniho přispěvku
     
  9. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Re: SERZA bohužel merge bloky nejdou udělat pro spojení valké a malé lodi jelikož se spojí v jeden společný grid a nejde udělat malou lod jako platformu :( . Co se týká O2 ten pro asteroid nelze udělat pouze pro uzavřený prostor (bloky uzavřený).
     
  10. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Mohli by jste prosím upravit blok chodby? Dodat přesahy a možnost připojit blok otevřenými stranami k jiným blokům a pokud možno vzduchotěsně? Plochy na připojení je i v otevřených částech bloku chodby dost.
    V současnosti musí být okraj bloku chodby obestavěn, aby byl vzduchotěsný a aby vůbec držel. Obě čelní vstupní a podélná otevřená strana, nelze volně připojit k jinému boku nežli k chodbě. To znamená že pokud chci použít blok chodby jako samostatnou chodbu přilepenou na strop musí jej, alespoň na koncích obestavět - zapustit jinými bloky.
    Pro příklad:
    Tímto způsoben nelze připojit blok i když jsou dostupné plochy.
    http://images.akamai.steamuserconte...009/5F560AA303841D731DB809A7DF527A2CA154B159/


    Takto zapojené bloky nyní netěsní a je nutné obestavět, minimálně 3 bloky, pokud nepočítám nutný podélný, což je další místo navíc. (řešení protáhnou malinko konce přesahy chodby, jako je tomu u dveří a oken, ovšem do čela bloku)
    http://images.akamai.steamuserconte...770/DF3F4A6E442D6464DE0347B5981859CFCAFDC498/


    Možné řešení pomocí kompenzačního rámečku - bloku jenž by se mohl využít i pro utěsnění okolí kontejneru.
    Případný těsnící rámeček, by byl celistvým blokem i když by kolizně, vyplňoval pouze rohy sousedního "prázdného" bloku.
    http://images.akamai.steamuserconte...141/00054853B02F3BB80D79509446398F4F6DC305E8/


    Ještě jedna možnost, vytvoření zcela nového uzavřeného bloku chodby. Položme si ruku na srdce a přiznejme, chodba o velikosti jednoho bloku, hermeticky uzavřená, případně z části prosklená je mnohem praktičtější a ekonomičtější nežli nynější 8+1 bloku, což je vážně hodně nepoužitelného místa. Improvizace současného, 1+1 a na konci opět 8+1 kvůli zapuštění a utěsnění, je zbytečná pakárna v reálné praxi nepoužitelná. viz (servisní průchody, bezpečnostní koridory, pozorovací můstky, nouzové únikové chodby atd.)
     
    Last edited: Jun 27, 2015
  11. Serza Trainee Engineer

    Messages:
    35
    Další věcí která mne teď pár dní zlobí jsou skripty které používají parsování detailního infa u bloků. Problém je v nastavení jazyku hry, mám nastaveno CZ ale skripty které chci vyzkoušet počítají s Eng. Pokud skript parsuje detailní info třeba u baterií, tak na mé jazykové mutaci samozřejmě nefunguje, takže nezbývá, než najít ve skriptu ty pasáže které je potřeba přepsat do CZ. Napadlo mne zavést u toho infa třeba pomocné pole (IMyBattery.DetailedInfoArray() nebo něco podobného), které bude mít standardní formát ve všech jazycích. Jednak odpadne parsování textu (máme hodnoty v poli) a za druhé budou skripty bez problému přenosné na všechny jazykové mutace hry.

    Link

    Ono to tam už je :eek:ops::D:D
     
    Last edited: Jun 30, 2015
  12. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Znáte taková ta kruhová menu v grafických programech a některých hrách?
    Kliknete myší, podržíte, vyskočí kruhové menu kolem kurzoru, následně vyberete hlavní položku po obvodu a použijete, nebo u složitějšího jsou pod prvními hlavními položkami na kruhovém menu další podskupiny.
    Tohle bych použil pro bloky při výstavbě. (jinak řečeno stromová struktura uspořádání)

    Proč a nač ?: Přidání nových, nebo kombinovaných bloků. Blok s vestavěným oknem, světlem, jinou jednotlivou povrchovou dekorativní strukturou atd.(základní funkce - určení bloku, by se neměnila)

    Proč a jak ?: Snazší výběr rozrůstající se palety bloků, jejich podskupin a modifikací. V kruhovém menu by byli základní bloky a pod nimi podskupiny jejich modifikací.
    (PS: Původní paletu bloků a jejich uspořádání včetně lišty bych ponechal tak jak je, hlavně z důvodů možnosti rychlého výběru a pozdějšího předefinování kruhového menu výběru.)

    Proces, jak a k čemu?:

    Při stavbě bloku by v jeho postupném sestavování byl jeden moment kdy by bylo možné zvolit modifikaci právě sestavovaného bloku. světlo, textura, poškození, atd. (tento moment by mohl být vyznačen čárkou, tak jako je tomu při hákovaní, nebo provozu uschopnění)
    Již hotový blok by mohl být padělatelný, v rámci svého hlavního hlavního typu na svou modifikaci právě přes tento moment výběru (způsobem částečné demontáže a opětovného sestavení do požadované varianty)

    Takto modifikované bloky by samozřejmě vyžadovali přidání nějakého materiálu, specifického k dané modifikaci bloku.
    například: vestavěné světlo by k základním blokům potřebovalo součástky, okno k bloku nosníky a sklo součástky, plus sítě, vestavěný ovládací panel pak počítače displej, změna textury nebo dekorativního profilu sítě a trubky, součástky a mnoho dalšího podle druhu změny.
    (základní bloky myšleno lehký a těžký pancéřový blok, interiérový blok a jejich tvarové podskupiny.)
    (u složitých bloků jako jsou produkční, energetické a jiné samo sebou okna, asi určitě logicky nebudou. ovšem vestavěná světla a jiné vizuální variace by mohla být)

    Pro režim volné výstavby by mohlo být možné pozměnit bloky dodatečně, jejich označením a následně přes takováto menu výběrem poddruhové modifikace změněno.

    Tímto postupem by se dali pozměňovat třeba i složitější bloky, jako jsou reaktory produkční systémy (montér, rafinérie atd.) dveře, trysky atd.
    U nich by mohla být tímto způsobem pozměnitelná povrchová textura, opotřebení, případně jiná vizuální stylová varianta.

    A protože jsem lenoch líná, takováto kruhová menu by mohla být do určité míry hráčem předdefinovatelná.

    Bože můj to je samé, mohl, by a být. Moc se omlouvám za takto nepěknou gramatiku.
     
    Last edited: Jul 6, 2015
  13. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Trochu jinak o planetách.
    Tak mne napadlo že planety by nemusely být v celku.
    Hráč- hráči by přilétl na dohled - dosah planety -oběžnou dráhu. Přesedl by do jinak upraveného modulu (lodi) vydal by se k planetě, vlétl by do atmosféry a dostal by na výběr nějaké sektory dané planety (každá velká planeta by byla rozdělena na sektory, samostatně se načítající oblasti) a následně by přistál na planetě v daném ohraničeném sektoru.
    Různé sektory by mohly mít z vesmíru pozorovatelné prostředí, odpovídající herním oblastem-sektorům. Polární oblasti s ledem, pouště, hory, mírná pásma, sopky, třeba i pralesy, jezera a oceány plné použitelné vody s ostrovy atd.
    Při pokusu opustit takovou oblast by hráči bylo pohrozeno nedostupností signálu a nebezpečí smrti, či něčeho takového a nepustil by se dál. Oblast by bylo možné opustit, pouze speciálním modulem - lodí co by si hráč mohla sám sestavit. Stejně tak jako když do oblasti přiletěl (nebo po havárii opravil nebo postavil)
    Hráč -hráči by v takové lodi, nebo modulu, dosáhli určité výšky nad plochou sektoru planety, teprve tehdy by dostali na výběr, vstupu do okolních sektorů, nebo letu na oběžnou dráhu. Let na oběžnou dráhu, nebo do nového sektoru, by mohl při načítání nové oblasti být provázen nějakým mini videm. (asi jako když se díváte ven z lodi čelním nebo jiným oknem, vyhnulo by se tím zobrazování hráčovi lodi a bylo by to univerzální )




    PS" zrušte prosím ty plamínky u skafandru, co mají simulovat manévrovací trysky a nahraďte je prosím skutečnými, jaké se používají .... tedy reaktivní plynové... žádný životu nebezpečný plamínek.. případně lze nahradit efekt "parou" jen výtrysk rozptylujícího se plynu v daném směru. I u vesmírných modulů a raketoplánů se využívaly-jí plynové trysky, na běžné drobné manévrování, žádný plamínek.


    Otázka: Bylo by možné vytvořit generované skybox? (skybox je krychlová tapeta, ale je možné generovat její povrchový vzhled?)
    Představa loď letí vesmírem, je u nějakých planet a rudého obra (slunce) provede jump skok a ocitne se těsně u toho slunce a planety jsou v nedohlednu. Případně provede extra dlouhý skok a ocitne se v jiné hvězdné soustavě. Jiná hvězda jiné planety atd. (mluvím stále o skybox ne o opravdových fyzických objektech)
     
    Last edited: Jul 13, 2015
  14. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za nápaday :) bohužel by to nebylo tak jednoduché z důvodu přechodu mezi těmito krychlemi při skoku nebo samostatném přechodu jelikož jsou tyto krychle moc velké a bylo by náročné simulovat pro každého clienta něco jiného (změnu skyboxu) :(
     
    Last edited: Jul 13, 2015
  15. Scya Apprentice Engineer

    Messages:
    266
    Oživím trochu téma pístů a rotorů:
    Možná se pletu, ale momentálně je u těchto dvou bloků problém s tím, že spojují dva naprosto samostatné gridy, u kterých se pak musí počítat vzájemná interakce. Pokud takto spojíme víc než dva gridy (nebo dva gridy přes více pístů/rotorů) máme zaděláno na enginovou bombu. Místo toho, aby se spolu dva gridy s vlastními těžišti praly přes jeden z těchto bloků (dále už třeba jenom píst), mě napadlo, aby se hmotnost připojeného gridu připočetla do hlavního gridu právě přes píst. Mám na mysli to, že píst, na kterém by byla připojena další konstrukce, by sám získal váhu celé této konstrukce, která by se ovšem počítala s odsazením závislém na momentální poloze pístu a těžiště této připojené konstrukce. Výsledkem by bylo, že by se nemuseli počítat dvě těžiště a jejich vzájemné ovlivňování se, ale bylo by pouze jedno, které by se posouvalo podle toho, jak by se měnila pozice, ve které by se projevovala vypočítaná hmotnost pístu (když se bude píst prodlužovat nebo zkracovat). Stále by tu byly dva gridy, které by se ovšem navenek chovaly jako jeden, protože ten připojený by nesl pouze kolizní modely.
    Doufám, že je to z mého alespoň trochu pochopitelné :)
     
  16. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky je to pochopitelné bez problémů :) písty a rotory to jsou věčné problémy :( ale neustále na tom pracujeme :)
     
  17. UraniumCorp Trainee Engineer

    Messages:
    29
    Pekne urobeny Jump pohon, ale otazka je kedy budu planety som videl obrazok alpha 05/2015 planety 20 až 50 KM prumier s gravitaciou 2,5 G
    ale otazka je kedy to pribudne o koľko mesiacou.

    Rada na zlepšenie- prišiel som nato že keď daťe ľad do toho tak vam stoho urobi kyslik ale otazka je ľad sa rostopy na vodu a ta sa ďalej štiepy na kyslik a vodik prečo neni v hra atomova bomba je tam Uran a je tam vedľajši produkt pri štepeny vody a toje vodik.

    dufam za pochopenie lebo atomova bomba robi vo vesmire EMP pole ktore viraďi veškeru electroniku na niekoľko minut !
     
  18. UraniumCorp Trainee Engineer

    Messages:
    29
    alebo už urobiť niečo s tim pretiženim na reaktoru mohol bi explodovat nabehol bi cooldown 20 sekund a pokial sa do vtedy ne stabilizuje tak imploduje na lodi napr. !!!
     
  19. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za nápad, kdy budou planety nemohu prozradit :(
     
  20. Rambo-CZ Trainee Engineer

    Messages:
    53
    Kralovstvi za jednokostkove trysky v zakladu hry :D pokud mozno vice tvaru zaoblene kostka atd.... ano jsou v modech ale uvital bych to i v zakladni hře :)
    u tysek bych uvital moznost je obejit tak aby drzely určitou rychlost .
    to same bloky pevnych dveri v modech sou tydle bloky zmenšene z vice stran a ruzne tvary
    dale středni nakladni kontejner pro velkou lod/stanici
    přeji přijemny zbytek dne :)
     
  21. UraniumCorp Trainee Engineer

    Messages:
    29
    ovlivnia planety cenu hry ?

    prečo nemaju astreroidy gravitaciu na niektorych je veľa železnej rudy, navrhujem na niake veľmi veľke niečo take urobiť aspoň 0,2 G čim viac železnej rudy v jadre asteroidu tim vetšia gravitacia
     
  22. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Docela bych uvítal možnost zjistit přesně odstín již nabarveného bloku. Vracím se občas ke starým lodím a předělávám je, ale nejsem schopen to celé sladit a přebarvit podle původního vzoru, což je blbé.
    Pokud taková možnost ve hře je zjistit, původní barvu bloku, prosím kde.
     
  23. Scya Apprentice Engineer

    Messages:
    266
    Namiř na blok, ze kterého chceš vzít odstín a stiskni SHIFT-P. Taky jsem to zjistil asi teprve před týdnem ;-)
     
  24. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
  25. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Shift + P = color picker a je i v nápovědě :)
     
  26. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Odolnost proti žáru z trysek, malých lodí.
    Žáruvzdorný nátěr. Už tu byla jiná varianta, tohle by se aplikovalo stejně jako výběr barvy a změna barvy bloku.(použitelné pouze na čisté bloky ne technického rázu)
    Pro survival by byla nutnost mít v inventáři tlakovou nádobu s tímto žáruvzdorným nátěrem, jenž by vydržel jen na určitý počet bloků.

    Grafity a jiné obtisky na stěny lodí a stanic.
    Podobným způsobem jako u nástřiku žáruvzdorného nátěru, by se mohl aplikovat i "nátěr" písmen, textur a obrázků atd. (z předem nadefinovaných palet).
    ..................................................................

    Na vašich offi stránkách by jste mohli vytvořit hlasovací formulář, v němž by se hráči mohli vyslovit co jim ve hře nejvíce chybí - v různých kategoriích a následně i přímo konkrétním případem, třeba známých z modů.
    pokud takového něco je prosím o odkaz. (ten váš formulář co je tam teď, je velmi obecný)
     
  27. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za nápady :)
     
  28. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Před několika dny na steam, přidal jeden mod superman (Eikester) tento mod http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=487835945

    A tak mě napadlo že by možná bylo možné :) vytvořit pohyblivou výklopnou desku s předem nestavenými úhly schodnými s existujícími bloky.
    Tato "deska", nebo segmenty desky, by se pohybovala jen v daných rozmezích úhlů a nepotřebovala by k pohybu motor, byla by po uzavření a kontaktu s ostatními díky předem nastavených poloh vzduchotěsná.

    No nevím jestli jsem to vysvětlil tak jak jsem zamýšlel.
    řeknu jinak - představa

    Prodloužený blok podobně se sestavující do větších celků jako současné Air hangar door.
    Jedna hrana desky (segmentu) možná zesílená zasahující mírně do okolních bloků podle této hrany by se celá deska otáčela - "kývala" v předem daném rozsahu (90°,45°,180° atd)
    Rychlost pohybu by byla pevně daná jako v modu jenž jsem dal za příklad.
    Odpadl by problém s odpadáváním čepů motoru a vrat - krytů atd na něm umístěných, výhoda vzduchotěsnost i při velkých rozměrech desky.

    PS: zase mi 3x odpadla vrata i s čepem rotoru a to při skoku lodi. Bud vrata neskočila s lodí vůbec, nebo skočila, ale rozpojila se okamžitě po skoku. (nadělalo to slušnou paseku) 12 skoků z toho jen 3 s tímto problémem.
    Takže jsem to nakonec celé předělal na Air Hangar door (kvůli velikosti prostupu použit mod)
    ((Air hangar door jsou skvělé, jen je na nich malá světlá výška - sice jsou mody co to prodlužují na více jak 2 bloky, ale to není originál od vás))
     
  29. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za nápady na ten rotor se podíváme :)
     
  30. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Obyčejné vnitřní dveře, by mohli mít možnost vlastního automatického zámku, při rozdílných atmosferických tlacích.
    Dveře by se při nastavené možnosti zámku rozdílného tlaku ,po stisknutí tlačítka v případě že na druhé straně je jiný tlak, samy neotevřeli. (stejně jako je tomu u nás na zkušebně nebo u dopravních letadel - dveře mají samostatnou velice primitivní mechanickou tlakovou západku - někdy složitější celý rám, co brání nebo zabrání snadnému otevření pokud je tlak ve zkušebně nebo letadle jiný než na druhé straně)

    Ps: stejnou funkci by mohl mít senzor, ale - rozpoznání tlaku pouze v místě jeho fyzického umístění.
     
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.