Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. Hello Guest!
    Welcome to the Bug Report forum, please make sure you search for your problem before posting here. If you post a duplicate (that you post the same issue while other people have already done that before) you will be given a warning point which can eventually lead into account limitations !

    Here you can find a guide on how to post a good bug report thread.
    Space Engineers version --- Medieval Engineers version
  2. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

Ok this is just getting silly now

Discussion in 'Bug Reports' started by Snowboy123, Oct 23, 2013.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. Snowboy123 Trainee Engineer

    Messages:
    7
    I have gone through the start-up install every time I start the game, which would be fine if every time it didn't take 10 minutes and the game crashed every time after a black screen for 90 seconds, the one time I got onto the main menu I went into the options and it froze!
     
  2. Kane Junior Engineer

    Messages:
    570
    Can you post your logs located: C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming\SpaceEngineers\SpaceEngineers.log

    Shortcut would be "appdata"\SpaceEngineers\SpaceEngineers.log

    Might help the Developers. I actually had crashed 2 times idle in the main menu now. I really should posted my crashes.
     
  3. Snowboy123 Trainee Engineer

    Messages:
    7
    Where should I post them? On this thread?
     
  4. DrVagax Administrator

    Messages:
    822
    http://pastebin.com/
    If you could copy paste it here, that would be great.
    Make sure nothing personal is among those lines.
     
  5. RedPhoenix Moderator

    Messages:
    817
    No, send it there:

    http://www.spaceengineersgame.com/troubleshooting.html


    support@keenswh.com
     
  6. Kane Junior Engineer

    Messages:
    570
    I would suggest the forums TBH. If others have similar issues it might help to solve the issue quicker. I think sending bug reports should only be for exploits.
     
  7. DrVagax Administrator

    Messages:
    822
    Didn't knew we had that. Well just post it to them then. They obviously know what to do better than us unless its a small thing that can be resolved quickly.
     
  8. Snowboy123 Trainee Engineer

    Messages:
    7
    Here it is:

    2013-10-23 20:17:59.282 - Thread: 1 -> Log Started
    2013-10-23 20:17:59.286 - Thread: 1 -> Timezone (local - UTC): 1h
    2013-10-23 20:17:59.286 - Thread: 1 -> App Version: 01_002_014
    2013-10-23 20:17:59.286 - Thread: 1 -> Steam build: Always true
    2013-10-23 20:17:59.286 - Thread: 1 -> Steam demo: False
    2013-10-23 20:17:59.287 - Thread: 1 -> Is official: True [O]
    2013-10-23 20:17:59.465 - Thread: 1 -> Steam.IsActive: True
    2013-10-23 20:17:59.465 - Thread: 1 -> Steam.IsOnline: True
    2013-10-23 20:17:59.465 - Thread: 1 -> Steam.OwnsGame: True
    2013-10-23 20:17:59.466 - Thread: 1 -> Steam.UserId: 76561198042111830
    2013-10-23 20:17:59.466 - Thread: 1 -> Steam.UserName: [MS]SnowBoy
    2013-10-23 20:17:59.466 - Thread: 1 -> Steam.Branch:
    2013-10-23 20:17:59.466 - Thread: 1 -> Build date: 2013-10-23 10:33
    2013-10-23 20:17:59.466 - Thread: 1 -> Build version: 0.1.5044.19007
    2013-10-23 20:17:59.480 - Thread: 1 -> MySandboxGame.Constructor() - START
    2013-10-23 20:17:59.483 - Thread: 1 -> IsAdmin False
    2013-10-23 20:17:59.484 - Thread: 1 -> Game dir: D:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\SpaceEngineers
    2013-10-23 20:17:59.491 - Thread: 1 -> ChangeProfileSupport() - START
    2013-10-23 20:17:59.504 - Thread: 1 -> MyGraphicTest.TestDX() - START
    2013-10-23 20:17:59.516 - Thread: 4 -> Physics.Init
    2013-10-23 20:17:59.533 - Thread: 1 -> WMI Data
    2013-10-23 20:17:59.592 - Thread: 1 -> Caption: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.592 - Thread: 1 -> RAM: 1342177280
    2013-10-23 20:17:59.592 - Thread: 1 -> Driver version: 9.18.13.2049
    2013-10-23 20:17:59.592 - Thread: 1 -> Driver date: 20130621000000.000000-000
    2013-10-23 20:17:59.593 - Thread: 1 -> Description: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.593 - Thread: 1 -> DeviceID: VideoController1
    2013-10-23 20:17:59.593 - Thread: 1 -> Name: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.593 - Thread: 1 -> VideoProcessor: GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.593 - Thread: 1 -> VideoArchitecture: 5
    2013-10-23 20:17:59.593 - Thread: 1 -> PNPDeviceID: PCI\VEN_10DE&DEV_1087&SUBSYS_040110B0&REV_A1\4&BAB4994&0&0008
    2013-10-23 20:17:59.593 - Thread: 1 -> InstalledDisplayDrivers: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
    2013-10-23 20:17:59.593 - Thread: 1 -> -------------------------------------------
    2013-10-23 20:17:59.595 - Thread: 1 -> Good graphics in WMI detected: True
    2013-10-23 20:17:59.596 - Thread: 1 -> Debug runtime enabled: False
    2013-10-23 20:17:59.596 - Thread: 1 -> Direct3D call
    2013-10-23 20:17:59.605 - Thread: 1 -> Direct3D call end
    2013-10-23 20:17:59.605 - Thread: 1 -> d3dh handle ok
    2013-10-23 20:17:59.605 - Thread: 1 -> Adapters count: 1
    2013-10-23 20:17:59.605 - Thread: 1 -> Adapter array count: 1
    2013-10-23 20:17:59.606 - Thread: 1 -> Adapter NVIDIA GeForce GTX 560 Ti : \\.\DISPLAY1
    2013-10-23 20:17:59.626 - Thread: 1 -> d3d handle ok
    2013-10-23 20:17:59.645 - Thread: 1 -> MyGraphicTest.TestCurrentSettings() - START
    2013-10-23 20:17:59.645 - Thread: 1 -> Ordinal ID: 4231
    2013-10-23 20:17:59.645 - Thread: 1 -> Description: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.645 - Thread: 1 -> Vendor ID: 4318
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> Device name: \\.\DISPLAY1
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> Device identifier: d7b71e3e-53c7-11cf-017b-0c241cc2c435
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> Driver name: nvd3dum.dll
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> DirectX Driver version: 9.18.13.2049
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> Identifier of the adapter chip: 4231
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> Adapter certified: NO
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> Adapter revision: 161
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> Subsystem ID: 67178672
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> WHQL level: 0
    2013-10-23 20:17:59.646 - Thread: 1 -> Vertex shader version: 3.0
    2013-10-23 20:17:59.647 - Thread: 1 -> Pixel shader version: 3.0
    2013-10-23 20:17:59.647 - Thread: 1 -> Max primitives count: 16777215
    2013-10-23 20:17:59.647 - Thread: 1 -> Max texture width: 8192
    2013-10-23 20:17:59.647 - Thread: 1 -> Max texture height: 8192
    2013-10-23 20:17:59.647 - Thread: 1 -> Max vertex streams: 16
    2013-10-23 20:17:59.647 - Thread: 1 -> Max render targets: 4
    2013-10-23 20:17:59.649 - Thread: 1 -> MyGraphicTest.TestCurrentSettings() - END
    2013-10-23 20:17:59.649 - Thread: 1 -> Forced SW cursor: False
    2013-10-23 20:17:59.649 - Thread: 1 -> Create query
    2013-10-23 20:17:59.649 - Thread: 1 -> Dispose query
    2013-10-23 20:17:59.651 - Thread: 1 -> Test 512MB VRAM
    2013-10-23 20:17:59.658 - Thread: 1 -> Test 512MB VRAM Done
    2013-10-23 20:17:59.658 - Thread: 1 -> Queries supported: True
    2013-10-23 20:17:59.663 - Thread: 1 -> Good graphics in DX detected: True
    2013-10-23 20:17:59.664 - Thread: 1 -> Is better graphics available: False
    2013-10-23 20:17:59.664 - Thread: 1 -> MyGraphicTest.TestDX() - END
    2013-10-23 20:17:59.664 - Thread: 1 -> MyGraphicTest.TestDX() - START
    2013-10-23 20:17:59.667 - Thread: 1 -> WMI Data
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> Caption: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> RAM: 1342177280
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> Driver version: 9.18.13.2049
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> Driver date: 20130621000000.000000-000
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> Description: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> DeviceID: VideoController1
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> Name: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> VideoProcessor: GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> VideoArchitecture: 5
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> PNPDeviceID: PCI\VEN_10DE&DEV_1087&SUBSYS_040110B0&REV_A1\4&BAB4994&0&0008
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> InstalledDisplayDrivers: nvd3dumx.dll,nvwgf2umx.dll,nvwgf2umx.dll,nvd3dum,nvwgf2um,nvwgf2um
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> -------------------------------------------
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> Good graphics in WMI detected: True
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> Debug runtime enabled: False
    2013-10-23 20:17:59.678 - Thread: 1 -> Direct3D call
    2013-10-23 20:17:59.681 - Thread: 1 -> Direct3D call end
    2013-10-23 20:17:59.682 - Thread: 1 -> d3dh handle ok
    2013-10-23 20:17:59.682 - Thread: 1 -> Adapters count: 1
    2013-10-23 20:17:59.682 - Thread: 1 -> Adapter array count: 1
    2013-10-23 20:17:59.682 - Thread: 1 -> Adapter NVIDIA GeForce GTX 560 Ti : \\.\DISPLAY1
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> d3d handle ok
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> MyGraphicTest.TestCurrentSettings() - START
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Ordinal ID: 4231
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Description: NVIDIA GeForce GTX 560 Ti
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Vendor ID: 4318
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Device name: \\.\DISPLAY1
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Device identifier: d7b71e3e-53c7-11cf-017b-0c241cc2c435
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Driver name: nvd3dum.dll
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> DirectX Driver version: 9.18.13.2049
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Identifier of the adapter chip: 4231
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Adapter certified: NO
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Adapter revision: 161
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Subsystem ID: 67178672
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> WHQL level: 0
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Vertex shader version: 3.0
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Pixel shader version: 3.0
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Max primitives count: 16777215
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Max texture width: 8192
    2013-10-23 20:17:59.715 - Thread: 1 -> Max texture height: 8192
     
  9. DrVagax Administrator

    Messages:
    822
    My first wild guess would be to update your graphic drivers. I'm also not sure what to make out of it so i would say that you should email it to them.
     
  10. Snowboy123 Trainee Engineer

    Messages:
    7
    I finally managed to get into a world, So I switch to FP, freeze, after 1 minute, I get into a cockpit, freeze, get out, freeze etc. This game is so amazing but it desperately needs a patch
     
  11. Scorpion00021 Senior Engineer

    Messages:
    1,411
  12. chessmaster42 Apprentice Engineer

    Messages:
    228
    That would be 1.25Gb to be precise which is well below the minimum RAM listed for the game.
     
  13. RedPhoenix Moderator

    Messages:
    817
    Isn't the RAM limit set to 800 MB at the moment?
     
  14. Acela5 Trainee Engineer

    Messages:
    70
    I am 99% sure that is vram, which is completely different than regular ram they are putting in the system requirements.
     
  15. RedPhoenix Moderator

    Messages:
    817
    Oh, I see.
     
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.