Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

Report bugů

Discussion in 'Czech/Slovak Community Discussion' started by dicygo, Sep 17, 2014.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. Scya Apprentice Engineer

    Messages:
    266
    Rádo se stalo :)
     
  2. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    zdravím.. vážení, já nepatřím mezi lidi, kteří si stěžují na každou změnu ve hře, ale tu "opravu" citlivosti nárazu (mysim tim tohle "- fixed collisions dealing almost no damage"), to jste fakt trošku přepískli... jako sorry, ale mám odehráno přes 1500 hodin a umim s těma loděma lítat, ale teď se to prostě nedá.. malý loďe explodujou, sotva se s puštěnou bruskou nebo svářečkou dotknou (ne narazí, ale fakt jen dotknou!!) velký lodi nebo základny.. velký lodi svojí vahou rozdrtěj merge blok i connector při pokusu zadokovat.. jako chápu, že raketa neni tank, ale tohle je fakt moc... zkuste se, prosím, příště než nasadíte takovou změnu s těma loděma aspoň proletět, protože jestli mi jako vývojářovi sw řeknete, že jste to interně testovali, tak vám odpovím, že lžete.. omluvám se za ten příkrej tón, kterym tohle píšu, ale jsem fakt nasr... miluju tuhle hru, je fakt super, chápu že je to furt ještě beta a že má chyby a myslim si, že odvádíte v zásadě velice dobrou práci, ale nasadit jako opravu opravy takovejhle paskvil, to je trošku úlet..
     
  3. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    To je fakt za včerejšek co jsem to hrál, jsem taktéž pěkně nasr*** ty marge bloky jsem přidal na svůj seznam zla v SE.
    Při pokusu se odpojit od stanice s velkou lodí, oba spojovací bloky v háji a to i s kusem lodi zhruba (3x3x2) bloky. To samé v menším destrukčním měřítku se stalo při pokusu napojit se na stanici.
    Abych úspěšně odpojil ostatní lodi a nezničil je, odřezával jsem opatrně přistávací ramena ruční bruskou úplně jsem se vykašlal na odpojení pomocí marge bloků. (marge blok je bezva, ale dnes už vůbec nepočítá se setrvačností a hmotností obou spojovaných objektů)

    Třikrát běda mi, pokud mám u velké lodi napojenou malou loď přes konektor a s tou velkou se pokusím dát do pohybu. Zamčený konektor malou loď neudrží a ta následně napáchá škody rovnající se explozi hlavice. (ani magnetický podvozek jí neudrží pokud s velkou lodí začnu brzdit, pak je malá loď jak beranidlo)

    Problém s přesouváním materiálu z jedné velké lodi do druhé pomocí konektoru je také zážitek. Připojení a odpojení bez problému. Přesun materiálu to je jiné kafe, hra se začne strašně cukat a dokud ty lodě od sebe neodpojím, tak to nepřestane.
    Tento problém částečně řeší jeden fígl a to že konektor je napojen na vysunutou pístnici a přes něj dochází k transferu materiálu. (bohužel nejspíš všichni dobře víme co umí pístnice napáchat sama o sobě)
     
  4. Scya Apprentice Engineer

    Messages:
    266
    Přestože se teď lodě vybuchující při sebemenším dotyku hodně řeší a hodně lidí na to hodně nadává, musím říct že se mi to ještě nestalo. A že jsem to zkoušel :) K poškození dochází až někde kolem 10-15 m/s při 15 tunách (malá loď do velké), což mi přijde docela v pohodě. Jediné, co jsem zaznamenal je, že míra následného poškození je výrazně vyšší, ale to je tak vše. Je tedy pravda, že se jednalo o single player a jedu dokonce na win 10.
     
  5. Rambo-CZ Trainee Engineer

    Messages:
    53
    ono taky zalezi čim tukneš :) todle podle me opravi v dalsim ugrade :) jde to jednoduše do upgrade oštrit tim že se vypne poškozeni bloku a poškozeni tryskama :)
     
  6. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    Scya: zkus si nekdy zahrat multiplayer.. budes mozna prekvapenej, jak moc jinak se ta hra chova.. ;-) a treba zkus nekdy postavit opravdickou lod.. ;-) 15 tun? vazne? moje korveta na survival serveru, kde se hraje s vypnutym jetpackem a setupem 1-1-1, ma 13000 tun.... ;-) mala tezici lod jen v cargu veze 1200 tun rudy, kdyz se vraci domu (a to je to fakt mala tezici lod).. ;-)

    a podotykam, ze jsem az do tohdle patche nikdy nerozbil connector nebo merge block.. prave proto, ze jsou ty lode tahle tezky s nima parkuju fakt na citovku.. s vypnutym connectorem i merge blockem se priblizuju posledni metry max rychlosti 0,1m/s (ten manevr trva fakt dlouho, pri dojezdu popolejzam jeste pomalejc) na prakticky kontaktni vzdalenost a pak teprv zapnu merge a connector.. ta lod se vicemene ani nehne a presto to staci k tomu, aby to udelalo obrovskou explozi.. to proste neni normalni..
     
    Last edited: Sep 7, 2015
  7. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Tak jsem otestoval ty svářečky :( No nazdar, blok pod svářečkou se nezdeformoval při ťuknutí (lehký pancéřovaný), ale rovnou explodoval zajímavé.:(

    edit:

    Tak jsem to zkoušel s bráchou a zdá se, že za to mohou dlouhý dojezd díky hmotnosti a drobné lagy (asi mam už slabý počítač), kterým se neubráníš, počítání váhy atd. tam budou asi napořád :( Trošičku se to cukne a loď místo aby zastavila, ještě trochu popojede, je to velmi málo ale stačí to na nabourání. Samo sebou, čím máš tu loď těžší, dojezd je delší i když hodně, hodně pomalej:( a bez kompromisní.
    ..................................

    U těch slučovacích bloků je to nejspíš podobné. Mě vybuchnou skoro pokaždé, když se chci odpojit od stanice nebo jiné lodi. Oba objekty jsou těžké ani jeden "nechce" od toho druhého odskočit k tomu asi výpočet hmotnosti ( mikro lag) a je po legraci. Pokud hraješ sám rychle načteš poslední uložení, když máš štěstí, ovšem na serveru stavíš a opravuješ znova :(
    Při sloučení mi to jen lehce zdeformuje nejbližší bloky a to jsem parkoval loď s 92Mt hmotnosti.
    ...........................................
    ..................................................

    Prosím o radu stalo se mi v jednom světě že mám v místnostech kyslík podle airvent plno všechny čtverečky zeleně, ale informační ukazatel kosmonauta hlásí žádný kyslík. ??? Sundám helmu a opravdu kyslík v místnosti nikde. vlezu do připojené stázové komory a kyslík tam je. Proč není kyslík v místnosti, když airvent hlásí že je ho tam plno???
    Otevřu dveře a vzduch mě vyhodí ven. asi nějaká nedýchatelná směs.
    Záhada :confused:
     
    Last edited: Sep 8, 2015
  8. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    gideon: na odpojování bez exploze jsem našel postup.. když máš loď přimergovanou a připojenou connectorem k základně, tak vypni na lodi gyroskopy i všechny trysky.. počkej cca 2-3s, aby se srovanala "fyzika" a potom vypni connector a merge (vypni, ne unlockni) a převeď loď zpátky na ship (pokud byla mergnutá ke stanici).. tim se loď odpojí bez výbuchu merge blocku a začne se pomaličku vzdalovat od základny.. když se udělá alespoň minimální odstup, tak můžeš zapnout gyro a trysky a odlětět pryč.. když dokuju, dělám to přesně opačně.. s vypnutym merge a connectorem minimální rychlostí přikormidluju opravdu na nejtěsnější kontakt, jak se dá (než to bouchne :-D ) a teprv potom zapnu merge (ne connector, má často tendence s tou lodí drbnout i když je dost blízko).. na nic nesahám a počkám chvilku, než merge blok svojí silou provede posledí mikrokorekci a připojí loď.. teprve potom zapnu connector a připojim loď k bázi.. potom okamžitě vypínám gyra a thrustery.. při připojení merge blokem toto neni úplně nutný, ale pokud se připojuješ jen pomocí connectoru, tak je to otázka života nebo smrti tvojeho connectoru a okolí.. protože jakmile necháš zapnutý gyro a thrustery u lodě, která je připojená jen connectorem a začneš přesouvat nějakej materiál, tak se změní těžiště, loď se zaklepe, thrustrery s gyrem se to pokusí vyrovnat a v tu chvíli máš tak 0,001% šanci, že to nevybuchne.. :)

    s tim kyslíkem nevim, asi nějakej bug, ještě se mi to nestalo (možná proto, že teď nemám natlakováno, na všech lodích, který používám, mám danej kokpit)

    jinak mě pobavila tvoje hláška o slabym kompu následovaná informací o parkování 92Mt lodi :-DD to je překlep a mělo být 92M kg, nebo máš fakt takovej komp, kterej dokáže nějak smysluplně pohnout lodí o hmotnosti 92 milionů tun??? :))
     
  9. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Jo je to překlep vůbec nevím kde jsem přišel tomu číslu :/ Omlouvám se
    je to jen 74386718 kg což je jen 74 Ktun a ne Mt. plně naložené to má zhruba 87 až 92 Kt. (podle toho v jakém zastoupení jsou jednotlivé rudy a vzhledem ke kapacitě skladových prostor)

    http://images.akamai.steamuserconte...750/D743F7D4932AA847D1D3328C562046A7AA6AE355/

    Je tam víc obrázku Šmudly.
    Plně naložené rypadlo, když ho jdu připojit, může také mít nějakých 650 Kt.
     
    Last edited: Sep 8, 2015
  10. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    převody jednotek... ;-)) 74 milionu kilogramu neni 740 kilotun, ale 74kt.. ;-)) i tak je to pěkná potvora.. :) jinak abychom nebyli úplně OT, tak nějaký info k merge destrukci.. takhle velký lodě se mi osvědčilo parkovat na víc než jeden merge blok, zdá se mi, že se pak líp "rozloží" ta hmotnost a hlavně se to líp rovná do osy a ty merge, když jsou aspoň dva, tak maj víc síly na tu mikrokorekci před připojením.. standardně dělám přípojku ve složení merge,connector,merge - tim jsou ty merge na blok od sebe a slouží jak takový "parkovací pravítko".. u takhle velký lodi bych se vůbec nebál, dát tam ty merge bloky 4..
     
    Last edited: Sep 8, 2015
  11. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Však jo jsem mamlas, opraveno. Mám nějaké velké oči a moc přeháním asi z hladu.
    Ten tvůj nápad s vypnutými tryskami a gyrem při odpojení se mi nedaří, ta mrcha se 2 ze 3 pokusu vydá opačným směrem do stanice.

    Prosím udělejte měkčí přitáhnutí konektorem a pokud možno vymyslete něco s podvozkem, aby to nebyl tuhý blok ale pružný. Magnetický podvozek pozbývá smyslu, když nezměkčí přistávání na povrch a místo toho při dotyku exploduje.


    Omlouvám se že to sem dopisuji, ale nechci dělat další spam.

    Mám problémy v originálních světech s pouze originálními bloky ne mody.
    Jsou neaktivní ovládací panely na kontejnerech a oxyfarm, vždy jen na jediné straně.

    Popis: malý kontejner pro stanice a velké lodě má 6 stran na každé má vstup pro materiál a malý ovládací panel.
    Jeden z 6 ovládacích panelu vždy je neaktivní, stejně tak na stejné ploše vstup pro materiál. ???
    U oxyfarm je jeden ze dvou ovládacích panelu neaktivní? Jako by tam nebyl.
    Pro návrat do normálu musím tyto bloky demontovat pod hranici vlastníka a provozuschopnosti a znovu smontovat. Za nějaký čas hraní ... několik hodin se tento problém opakuje!?

    Ostatní staniční bloky: velké kontejnery, reaktory S/L, montér, oblouková pec, rafinerie tuto anomálii nemají.
     
    Last edited: Sep 8, 2015
  12. Scya Apprentice Engineer

    Messages:
    266
    Robertak: Přiznám se, že multiplayer nehraju právě proto, že tam zatím všechno nefunguje tak, jak by mělo. Čekám na nový kód, potom ho zase zkusím :)
    Důvod proč jsem se vložil do diskuze byl ale ten, abych zjistil, jestli mám jenom stěstí na konfiguraci PC (nebo prostě jenom štěstí), že mi to běží normálně, nebo jestli to dělá právě rozdíl mezi SP a MP.
    15 tun má moje malá stavěcí loď, se kterou operuju uvnitř svojí stanice (taky hraju jenom 1x1x1). Zkoušel jsem bourat i se svojí hlavní pracovní lodí (70-200 tun podle naložení, malá loď) a do cca 4m/s jsem neměl v SP problém s kolizemi (tedy bez zapnutých svářeček nebo rozbrusek, to jsem nezkoušel). Při vyšších rychlostech už všechno bouchalo, ale i tak bylo poškození malé lodi docela normální jenom stanice vypadala, jako by spadla do drtičky kamení.
     
  13. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    Gideon: to je zvláštní, to mi nedělá, ve 100% případů se začne pomaličku sunout směrem pryč od merge/connectoru.. možná zkus před tím, než vypneš trysky krátce šlehnout směrem od báze, potom vypnout trysky, gyra a rychle vypnout merge a connector (hlavně ne connector odpojit, ale dát ho rovnou off).. tak to dělám s naloženou svářečkou plnou dílů, abych měl stopro jistotu, že se vydá správným směrem (a jak říkám, zatím 100% úspěch)

    Scya: jojo, pohoda, nechtěl jsem tě nijak prudit, jsem jen nějak nervově vypjatej, jak to všechno furt bouchá.. :) od posledního patche jsem měl víc nehod než za celou dobu hraní před tím.. :) rozdíl mezi MP a SP je propastný, bohužel už jsem MP propadl a SP zvládnu jen creativ, když navrhuju novej koncept.. jinak s vypnutejma svářečkama/bruskama to ještě docela jde (i když je to imho taky přecitlivělý), nejhorší je, když se se small ship s grinderem/welderem pokusíš něco uříznout/přivařit na velký lodi/stanici.. na rozdíl od large welderu/grinderu se ty malý potřebujou dotknout, aby začly makat.. a jakmile se dotkneš (přibližovací rychlost míň než 0,1m/s, jen takový kraťoučký ťuknutí do w), tak výbuch.. prakticky vždy to kuriozně odnese ten large blok, kterej se snažíš řezat/vařit, v hodně moc případech exploduje i část malý lodě..
     
  14. Scya Apprentice Engineer

    Messages:
    266
    Robertak: Dobrý, nic se nestalo :) Sice mě malinko zarazilo, že mě po 900+ hodinách v SE někdo nařkne, že nedokážu postavit nic většího než 15 tunovou loď, ale nebral jsem to ve zlým ;-) Jinak v SP fungují malé svářečky bez problému i bez prvotního dotyku se svářenou lodí/stanicí. Možná proto jsem si nevšiml žádných problémů, i když jsem s tou maličkou svářel. Ale je pravda, že velké bloky to teď odnášejí hodně nepěkně. To, jak aktuálně odnese srážku malá loď se mi popravdě líbí (tedy alespoň tak, jak ji odnese u mě :)), protože doteď byly malé lodě v porovnání s velkými hodně odolné. Kdyby se poškození velkých bloků nárazem vrátilo na úroveň před hotfixem a pro malé se nechalo to současné, tak by to podle mě působilo docela věrohodně.
     
  15. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    900, taky pěkný číslo, vítej do klubu magorů.. :-D

    Jinak bych tímto chtěl nahlásit vlastně další chybu.. i když to asi neni ani tak bug, jako chyba designu.. včera si kolega na large ship pracovní přidělal dozadu jako ocásek anténu, aby jí mohl ovládat na dálku.. pochopitelně si neuvědomil, že jí tam má a při otočce v blízkosti rozestavěné bitevní lodě "švihnul" tou anténou přes tu loď.. výsledek: 2 zničené large containery, nějaký trubky, 2 productivity moduly z refky a cca 10-12 bloku heavy armoru.. Ještě dokážu pochopit, že rána anténou zničí large containery a vnitřní vybavení, ale aby anténa, tedy vlastně 15 metrů dlouhá trubka, rozmontovala 12 bloku těžkýho pancířování, to je trošku unreal ne? :) to pak nemá smysl dávat na lodě zbraňový systémy, když je stejně daleko účinnější, plácnout protivníkovu bitevní loď anténou.. :) podotýkám, že škoda na tý pracovní lodi, kromě tý zničený antény, nebyla vůbec žádná.. :) jako řešení navrhuju VÝRAZNĚ posílit odolnost heavy a light armoru a zvýšit účinnost zbraní.. hra pak dostane takovej trošku realističtější nádech.. přece jen, když jde kusem "trubky" rozbít těžký bitevní plátování o síle 2,5m, tak je to trošku úsměvné.. :)
     
  16. Scya Apprentice Engineer

    Messages:
    266
    Díky, těším se, až oslavím 1000 :-D

    Zkoušel jsem ještě bourání se zapnutými rozbruskami/svářečkami a v SP opět žádný problém, nic nevybuchovalo, žádné exploze trhající lodě na kusy, vše jako doposud.

    Moc hezká historka mimochodem ;-) (jen tak pro legraci: Možná to bude tím, že když si to spočítáš, vyjde ti, že tloušťka stěn u heavy armouru je 1 cm, u light armouru dokonce jenom 2 mm! Tak se potom nediv, že to anténa roztrhá jako papír ;-))

    Když už se tu zmínil ten heavy armour, nebylo by špatné, kdyby se kovové mříže, které nově obsahuje, posunuly trošku níž v pořadí, když se blok staví. Teď lze HA kompletně postavit (graficky), aniž by obsahoval jedinou mříž. Už jenom z logiky věci bych čekal, že ty mříže budou tvořit vnitřní výztuž a ne že se budou přidávat až na vnějšek :)
     
  17. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za reporty :) na optimalizaci při nárazu se pracuje :)
     
  18. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    zdravim.. v sekci Attention: Bugs that you do not need to report aka known issues jsou jako fixed uvedeny tyto dva bugy:

    - Toolbar items resetting when reloading the game [FIXED]
    - Dying after taking off helmet in oxygenated environment [FIXED]

    Toto ale není pravda.. Resetování toolbaru bylo opraveno přesně na jeden týden, poté se začlo opět opakovat po následujícím patchi - prosím o odstranění statutu "FIXED" a zařazení zpět do řešení - možná vám to tak nepřijde, ale tohle je opravdu HODNĚ otravný bug.. a vzhledem k včerejšímu hlášení Gideona asi můžete ten popisek odstranit i od druhého zde uvedeného problému..

    edit: umazal jsem vykřičníky, vypadaly hrozně agresivně.. ;-)
     
    Last edited: Sep 10, 2015
  19. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
  20. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za report nahlásili jsme a pracujeme na opravě :)
     
  21. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    velké kontejnery explodují, pokud je v nich ruda a s gridem se cokoli děje! můj parťák na serveru takto 3x za sebou přišel o mining ship - jakmile se large container naplní rudou a loď pokračuje ve vrtání, tak vybuchne.. mě před chvílí explodoval jeden v bázi - měl jsem k ní pomocí merge přidělanou loď, kterou jsem rozřezával grinderem na pracovní lodi a najednou kontejner explodoval a vzal s sebou 3 další, které s ním sousedily... (bohužel v nich byly VŠECHNY moje náhradní díly.. cca 650k litru)

    vypadá to, že když jsou large containery plné rudy a grid, ke kterému jsou přidělány z nějakého důvodu vibruje (vrtání, broušení), tak prostě explodují..

    edit: těžko můžu popsat, jak jsem teď nasr.. nemít tu malý dítě, tak nadávám jak dlaždič a rozbíjim věci... prosím opravte toto fakt co nejdřív.. :)

    edit2: ne, opravdu jsem ten kontejner ničim netrefil! byl sem od něj mininálně 50m, když to bouchlo.. :)

    edit3: ještě mě napadlo, jestli to nemá něco společného s gravitací.. protože se nám toto děje na serveru, kde jedem bez jetpacku a tedy musíme všude mít gravitaci.. kolega ze serveru, kde používají jetpack a tedy gravitaci nestaví, nic takového nezaznamenal..
     
    Last edited: Sep 13, 2015
  22. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    weldery a grindery na lodích po určité době hraní na DS přestanou fungovat - jiskří, ale nic nedělají.. ruční broušení/svařování funguje, týka se to jen welderů/grinderů na large ship workerovi (se small ship jse netestoval, nepoužívám teď small ship workera).. je nutno restartovat počítač, restart samotné hry nepomáhá.. ještě včera mi to nedělalo, zřejmě nějaký vedlejší produkt páteční "korekce"... ;-)

    nevim, jesli k něčemu bude, když je to na DS, ale můj log zde: http://leteckaposta.cz/564824919

    edit: nakonec nepomohl ani restart celýho stroje.. pomohlo až uříznutí welderu a přidělání novýho
     
    Last edited: Sep 13, 2015
  23. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    zdravim.. možná to není úplně bug, ale zobrazení pole senzoru a gravitačního pole není v dx11 skoro vůbec vidět.. ty senzory se ještě dají, když jsou proti světlýmu pozadí, ale seřídit gravitaci je vizuálně prakticky nemožný.. v dx9 je obojí vidět nádherně.. nešlo by to v dx11 nějak víc zkontrastnit? nebo to lze nějakým nastavením, který mi uniklo? díky.. R
     
  24. Gideon A. N. Apprentice Engineer

    Messages:
    108
    Já to nedávno řešil tím že si zapnu zobrazení dosahu antény a pak je to trochu viditelnější. Máš pravdu gravitace, senzory, jejich nastavení je hodně těžké v DX11. Oni to stále odkládají na později, až budou ladit barvy, prý.
     
  25. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    a vrátila se nám chyba se samovolně explodujícími/mizejícími thrustery na malých lodích (toto bylo opraveno už někdy snad dva měsíce zpátky)... včera mi během 3 relogů 3x zmizel large thruster na zaparkovaný stíhačce, na kterou se nikdo ani špatně nepodíval.. :) chlapi, co to tam s těma opravama děláte, že opravíte jedno a navrátí se x starých, již vyřešených chyb... ;-) takovymhle způsobem to neopravíte nikdy.. ;-)

    (nevykládejte si to špatně, jako že o tom nic nevim a prudim tu... sám se živim jako vývojář - vyvíjim, spravuju a testuju bankovní software.. a kdybychom u nás dodávali opravy takovýmto způsobem, tak by asi klienti neměli příliš radost.. ;) )
     
  26. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    hm.. čte to tu vůbec někdo? Dicygo, žiješ ještě.. ? Má cenu sem ty bugy hlásit, nebo máme radši použít anglickou sekci fóra? :(
     
  27. Rambo-CZ Trainee Engineer

    Messages:
    53
    po poslednim upgrade zmizly rotačni kulomety :) a nahradily je raketomety
    pod dx 11 nespustim hru
     
  28. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    hra je po posedním patchi úplně rozbitá.. :( nepomohly ani dva opravné patche v průběhu pátku.. sice už jde spustit, ale jednoduše nefunguje.. vrátilo se mnoho starých bugů, např. vybuchující connecory., ale hlavně se objevily nové,které jsou veilice destruktivní - když ve světě, kde nelze používat jetpack, vystoupím z kokpitu pracovní lodi na palubu (large ship kvuli gravitaci to je), tak se tato začne neovladatelně točit a dokud někod nesedne do kokpitu, tak nepřestane.. toto dělá malá 170tunová loď stejně jako mateřská 14kilotun vážící bestie.. prostě když nikdo nesedí za řízením, tak pouhá přítomnost inženýra na palubě loď roztočí..

    kolegovi se zase loď neovladatelně klepe, jako by to byl obří vibrátor.. pro změnu pokud je v kokpitu.. když vystoupí na palubu, je v pohodě..

    log zde: http://leteckaposta.cz/117547726
     
  29. Rambo-CZ Trainee Engineer

    Messages:
    53
    ja uš tydle věci beru s humorem a hlavně nemam velkou lod jako zakladnu :) ale sem zapušteny v asteroidu :) proste jsme si koupily hru s předbeznym přistupem :) a tydle veci k tomu patři kluci se určite snaži a delaj na tom :) a my se budem snazit bugy hlasit :)
    drzim palce a snad vše bude do čtvrtka ok :)
     
  30. Robertak Trainee Engineer

    Messages:
    91
    a tak já se taky snažim to nebrat tragicky, fakt.. ale když ti před očima exploduje výsledek týdenního snažení, když ještě před 10 minutama vše fungovalo normálně, tak to člověka trošku vezme, no.. :(

    doplním ještě k novým chybám - při respawnu v medibay mám často 0% energie a třeba 2% HP.. většinou pak rovnou zemřu, než stihnu kliknout na doplnění v medbay..

    k tomu točení large ships - přijde mi, že to má něco společnýho s gravitací - jako by systém špatně vyhodnocoval kolizi hráčskýho avataru a lodě - ten charakter se při tom odráží, jako by skákal na trampolíně.. a 14kt loď to roztočí jako káču.. když někdo sedí za řízením, je to ok, když je z lodi station, je to taky ok.. vše se mi děje při DX11 (což by snad nemělo mít vliv), kolegovi loď vibruje pod DX9

    jo a místo gatling turretů mám pořád na lodi samé missile turrety, i přesto že to má být opravené

    jinak samozřejmě.. chápu že se pánové určitě snaží, ale možná by to chtělo popřemýšlet o nějaké metodice testování - pokud budete mít zájem, klidně vám s tím poradím, pohybuju se v oboru už přes 12 let... (tu hru mám opradu rád, ostatně můj "nástřel" o lecčems vypovídá.. :) )

    edit: ještě doplnění k bugům: connectory a merge zase dockujou nesmyslnou rychlostí a silou, takže v půlce případů vybuchnou.. ne že by byly moc křehký, to ne, ale ta loď do nich práskne takovou rychlostí, že je prostě zničí (u těžkých lodí je opravdu náročný dostat je dost blízko, aby neměly čas zrychlit.. )

    edit2: po troše testování potvrzeno (musel sem kvůli tomu na server se zapnutym jetpackem - taková oběť!! :D ).. hra špatně počítá kolizi avatara a lodí.. když se rozletím s avatarem na nějakou rychlost a prásknu to přímo do lodi, tak se roztočí.. u nějaký malý loďky bych to chápal, ale když 15,2 kilotun vážící loď popojede po nárazu kosmonauta o cca 40 metrů, tak něco není v pořádku.. :) na pracovní lodi, která váží cca 200tun stačí drknout do zábradlí a už se pootočí o pěken kus stranou..
     
    Last edited: Sep 26, 2015
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.