Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

Report bugů

Discussion in 'Czech/Slovak Community Discussion' started by dicygo, Sep 17, 2014.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. MikeHavliczek Trainee Engineer

    Messages:
    29
    Nešlo by toho bugu, co napsal(a) mystiq využít pro funkci udržet minimální počet součástek v inventáři? Víte jak to myslím :)
     
  2. Inlander1989 Trainee Engineer

    Messages:
    10
    BUG: nejde se mi respawnou na ošetřovně pokaždý mě to zabije. A to není nic nad ošetřovnou.
     
  3. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Inlander1989
    Děje se ti to v jakékoli medical room? Popř. i v respawn shipě?
     
  4. Inlander1989 Trainee Engineer

    Messages:
    10
    Takže se mi to děje jen na velké lodi na jednom serveru přičemž na stanici je to v pohodě.. Na jiném servru a ve vlastní hře je to ok.
     
  5. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    O tomto problému víme a pracuje se na odstranění.
     
  6. Inlander1989 Trainee Engineer

    Messages:
    10
    Aha velmi skvělá zpráva! :) Jinak při spawnu mi příjde, že postava stojí hodně vysoko (myšleno od podlahy). Třeba by pomohlo aby se postava zobrazila těsně u země nebo při dřepu. Tak mi příjde, že hlavou se objeví v jiném bloku a to udělá problém a následnou smrt.
     
  7. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    toto nelze udělat z důvodu spawnu při různém směru gravitace. a z důvodu updatování charakteru a gridu
     
    Last edited by a moderator: Oct 3, 2014
  8. Inlander1989 Trainee Engineer

    Messages:
    10
    Ani v případě, že by ošetřovna generovala vlastní gravitační pole dejme tomu v okruhu 1 metru? A defacto byla odstíněná od ostatních typů gravitačních polí (klasické i sférické)?
     
  9. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    to by možné bylo ale nejde to z důvodu updatování charakteru hráče a ostatních gridů
     
  10. Reitak Trainee Engineer

    Messages:
    23
    fuck that system ... x krat nam dneska rachol server, ked sa niekto napojil. mne to spravilo 4x, ze som dal join a zhodil som server, medzitym sa mi to x krat pripajalo a pri 1%, 90%, 99% napisalo timout, alebo hostitel opustil server. CIm dalej je to horsie a horsie, spravte s tym uz nieco a nesmerujte sa k pridavaniu somarin, opravte stabilitu.
    Ked sa niekto proste napoji, tak server bud lagne jak hovado, alebo to dotycny nejak zhodi.
     
  11. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    RE: Reitak:
    připojuješ se do světa na dedikovaném serveru nebo klasický server? a je tam větší počet lidí? a jaký ti píše hra ping? ideálně bychom potřebovali poslat log.
     
    Last edited by a moderator: Oct 6, 2014
  12. Reitak Trainee Engineer

    Messages:
    23
    Log sem Mystiq uz hadzal, ale nie je aktualny, ale x dni dozadu, neviem ci ti to pomoze.
    Vcera server files prehodili na novu masinu a nejakym scriptom Mystiq precistil svet od bordelu vo vesmire, tak to este skusim dneska, ci to bude padat, alebo nie. Je mozne, ze vo svete bolo nieco moje, co to zhadzovalo, uvidime, otestim a dam vediet
     
    Last edited by a moderator: Oct 7, 2014
  13. mystiq Apprentice Engineer

    Messages:
    111
    add reitakuv post: vyreseno.. bugle Cargoship... musel jsem je vypnout a promazat.. (asi 80 jich litalo po svete :) )

    par bodiku.

    - V pripade ze dojde k prekroceni tech 3.5GB (viz http://forums.keenswh.com/post/01-046-dedicated-server-connectors-welders-and-grinders-stop-working-when-server-reaches-3-5gb-7069009?pid=1284644279#post1284644279 ) ram na Dedikovanem serveru a zaroven jsou zapnute cargoshipy.. dojde k jejich bugnuti a spawnuji se dalsi a dalsi a tyto zustavaji ve svete coz ma pak za nasledek snizovani simulation speed a totalniho zalagovani a tim padem timeout atd... stim je spojeny dotaz ...

    dotaz: rafinerie a asemblery jsou zpracovavane jednim cpu threadem, jak je to s fyzikou leticich objektu ci fyzikou obecne, je zpracovavana jinym threadem ci stejnym jako rafinerie ? .. pokud stejnym, tak v pripade ze se vam podari spustit 16 rafinerii zapojenych seriove na jedne plosine a v chodu zpracovavaji material , zpusobite 100% vytizeni daneho jadra cpu (3ghz xeon) a v tom pripade prestane fungovat gravitace pusobici na bloky umele hmotnosti (system zrejme neni schopen to obslouzit). to ma za nasledek ze svet funguje normalne a hrac ktery nekde leti ci neco dela nic nepozna do doby kdy server zpusobi pad cele aplikace bez ulozeni do systemu. (tento problem se mi stava na CPU rady Xeon, na i7 2600K toto neplati).

    - bylo by dobre v nejblizsi dobe zprovoznit to mazani bordelu kdyz to je na serveru zaple... neni normalni aby svet o velikosti 200Km mel floating object 1750Km daleko a system ho nesmazal (kdyz bude opraveno, mozna ubude par lidi co budou otravovat s lagama a celkove pomalosti hry..)

    pro dnesek asi vse.. du se v tom rejpat dal :)
     
  14. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Kdyžtak při psaní bugů pište prosím i jednotlivé kroky ať máme vyšší šanci zreprodukovat.
    Ps: mystiq díky za report zaměříme se na to :)
     
  15. Hermanek Trainee Engineer

    Messages:
    31
    Nalezen bug. Při pokkusu o navžení míru jiné frakci jsem schodil hru sobě i členům druhé frakce.
     
  16. Voren363 Trainee Engineer

    Messages:
    6
    Zdravím.
    Mám dotaz. nejde ani tak o bug, jako spíš o technický problém (jiné vlákno tu není, tak to dávám sem, případně to přesuňte, díky).
    Hru mám staženou ze steamu na dvou úplně stejných PC, a na jednom hra běží v pořádku, zatím co na druhém nejde zvuk ani hudba. Nutno podotknout, že jsem u tohoto PC měl problém s DLL knihovnami a musel hodně DLL knihoven u her, které si o to řekly ručně doinstalovat (nepomáhalo ani přeinstal directx) . Problém je, že Space Engineers se spusti bez jakéhokoliv "error reportu", takže nevím, kterou knihovnu opravit(po spuštění má vždy v nastavení obě lišty zvuku i hudby na nule).
    Chci se tedy zeptat, jestli hra někde nevytváří "error report", kde by se dalo vyčíst co opravit.

    Díky za případné rady, a snad je to trochu srozumitelné :)

    btw: zvuk mi nejde jen u této hry.
     
  17. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    ideální by bylo poslat nám log jestli víš, kde se nachází
     
  18. Voren363 Trainee Engineer

    Messages:
    6
    Diky za rychlou reakci.
    Nevím který log, a kam přesně poslat.
     
  19. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    start do vyhledávání zadáš %appdata% složka space engineers a je to textový soubor SpaceEngineers.log, který má koncovku .log tak ten pošly buď na dropbox, jiné úložiště (leteckaposta, dataport,...) a jen pošly link. Kdyby jsi to nemohl najít tak si dej ještě zobrazit skryté složky. Kdyby jsi to nemohl najít tak napiš a nějako to vyřešíme ;)
     
  20. Voren363 Trainee Engineer

    Messages:
    6
    :) snad je to spravně. http://leteckaposta.cz/818350401
     
  21. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Voren363: super našel se problém a programátoři ho opraví díky :)
     
    Last edited by a moderator: Oct 17, 2014
  22. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Hermanek : díky za report našly jsme problém a programátoři pracují na opravě :)
     
  23. Hermanek Trainee Engineer

    Messages:
    31
    Bug: Někdy není vidět co jsem napsal do chatu. Vidím jen co píšou ostatní.
     
  24. vipernj Trainee Engineer

    Messages:
    8
    je normální že se po patchi nezamykají nohy?

    tedy že když položím nohu od nové lodě, malé nebo velké. Tak se nepřimkne k danému bloku a stačí do ni mírně drknout a mizí v dáli

    - a to že světla již nemají světelné kužely je schválně (někdo si stěžoval že měl nastavené blikání a vypadalo to dobře)
     
    Last edited by a moderator: Oct 19, 2014
  25. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Co se týká chatu tak se pokusíme zreprodukovat. Ohledně "noh" neboli Landing gearu o tomto problému již víme a tento problém bude v nejbližší době odstraněn.
     
  26. mystiq Apprentice Engineer

    Messages:
    111
    - pokud zmenite mnozstvi floating objektu v serverove konzoli na mensi hodnotu a zaroven nesmazete existujici floating objekty ze savu a je jich tam vic nez je nastaven novy limit... stane se vam to ze se nebudou mazat uz vubec.... vysledek = 64 floating nastaveno serverem, 639 ve hre :)


    - ve chvili kdy mate kvuli aktualnim vykonostnim problemum nastaven floating objects na malou hodnotu (napriklad 64) a vasi bazi napadne cargo ship a zacne strilet, tak na poskozenych blocich nelze nic stavet, nebot na nich lezi scraps metal ktery ale neni hracem videt, pomaha pouze restart hry (tento floating object se ani neobjevi v savu, tzn restart pomuze) = tzn mrtvy floating object (uz sem resil i jinde)

    s ostatnim nebudu zatim otravovat a pockam do dalsiho patche.
     
  27. Voren363 Trainee Engineer

    Messages:
    6
    Jak to prosím vypadá s opravou (pokud už neproběhla) ? Pro mne je ta hra bez zvuků nehratelná :( , Což mne teda hodně mrzí...
     
  28. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Voren363: Jaké zvuky ti nejdou?
     
  29. Voren363 Trainee Engineer

    Messages:
    6
    nejdou mi zvuky ani hudba. Pri spusteni hry, jsou listy hlasitosti vzdy na nule. Jak jsem psal vyse.
     
  30. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Jasně tenhle problém se řeší. Jinak patch bude ve čtvrtek v podvečer.
     
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.