Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

Report bugů

Discussion in 'Czech/Slovak Community Discussion' started by dicygo, Sep 17, 2014.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    1. Když ovládam drona přez remote control a přistanu + locknu podvozek na povrchu ( landing gears )
    2. Zruším kontrolu drona ( nic jiného neudělam jen zruším remote control a opustím K menu )
    3. Chci znovu ovládat drona přez remote control v K menu ( ale u remote control bloku v K menu je Control šedé a nedá se na to kliknou )
    4. Takže drony se kteté jsou přístál a lock landing gear se nedají znova ovládat. ( conectory fungujou normálně )

    Nefungovalo to už v minulém updatu, ale došel jsem na to dneská a nefunguje to ani po stažení nového update.
     
    Last edited by a moderator: Nov 6, 2014
  2. deltaflyer4747 Apprentice Engineer

    Messages:
    215
    muze to mit souvislost s chybou, kdy se po locknuti landing gearu ship zmeni na station. zkus to zkontrolovat primo pres menu drona
     
  3. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    NN, sem zapomel napsat, že jde o malou loď, ale i tak sem se podival a pořád je to loď a když ji unlocknu landing gear od povrchu tak se zase da kliknout na control u remote control bloku. ( proste nefunguje remote control dokuď je přilepená :D ) - Možná to ani není bug a má to tak fungovat aby si hráči nedělali vlastní veže na velkou loď, nebo něco podobného, fakt nevím. :rof: Ale bylo by to nelogické, když to de pořád ovládat přez conectory :D
     
    Last edited by a moderator: Nov 6, 2014
  4. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za report jen se nám to stalo pokud sedí hráč v cockpitu. Každopádně zreprodukováno a v nejbližší době bude opraveno :)
     
  5. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Edited:

    Nazdar, už jsem tu zase :rof: Při poškozeni komponentu pod červenou čáru komponenty ( spravně ) přestanou fungovat, ale po jejich opravení se stále chovají jako rozbité a nefungují znovu v timer bloku, ani buttom panelu. Zkoušel jsem je znova ručně přidat když je přístroj opraven, ( ale v nastavení jsou funkce stále šedé ( jako reverse, incrase vector, atc... )). Pokuď najdu komponent v K menu a kliknu na reverse ( nebo jiné nastavení )tak normálněfunguje.

    ( testoval jsem rotor, pist, ale beztak do děla u všeho v creative modu ) Jinak otravuju s bugama bez kterych nemůžu dodělat mapu do creation contestu, už teď to má přez 300x300m až to dodělám tak to pošlu prvně sem na české forum :thumb: ( od videa moc nečekejte mam slabou grafiku a bude to první video co udělam :rof: )

    Chyba ná mé straně, svařečky nebyli nastavené na pomoc ostatním hráčům
    takže vlastnictví objektu se přepne na ( Moje ) a zbytek zakladny který je nastaven na ( nikoho ) s tím nechce kamarádit :) ( promiň, že jsem otravoval + až do teď mě nenapadlo že komponenty kvuli tomu spolu nefunguji ) Při přepnutí na pomoc ostatních hráčům to zůstane nikoho a funguje to.
     
    Last edited by a moderator: Nov 11, 2014
  6. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Super tak to se těšíme a nareportované bugy se pokusíme zreprodukovat a odstranit :) Jinak vítej na CZ fóru ;)
     
    Last edited by a moderator: Nov 7, 2014
  7. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Zdravím, našel jsem chyby při výrobě komponentu v asemblery pro big-rotor v survivalu. Při vyrobě mám vyrobéné díly jen pro rotor bez otočné hlavy rotoru:

    Tady je kolik dílu je vyrobeno a kolik má byt vyrobeno:

    Steel plates 15 ---> 25
    Large Steel tube 4 ---> 12

    Jinak mě to přijde moc mít 8 steel tubes pro hlavu rotoru, počty ostatní komponentů rotoru sedí :)
     
  8. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za report, opravíme v nejbližší době :)
     
  9. Voren363 Trainee Engineer

    Messages:
    6
    Už mi to jede. Musel jsem provést reinstall celého OS.

    Díky za čas a za rady.

    btw: já jsem psal, že je chyba s nejvyšší pravděpodobností u mne na PC :)
     
  10. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Mam dost velkej problem po posledním updatu. Už mám hotovou mapu do creation contestu a čekal jsem na update abych udělal video s lepsim fps, jenže mě spadlo fps na 1-3 z +-20 fps... Překopíroval jsem stanici do druhé mapy, ale měl jsem zase 1-3 fps a to sem překopíroval jen půlku ( stanice je jen z defaultních bloků bez modu podle pravidel soutěže. potom jsem zkusil stahl mapu z workshopu a zase 1-3 fps )

    +všechny beacony sou po updatu zaplnuté.
     
    Last edited by a moderator: Nov 13, 2014
  11. TheRay85 Trainee Engineer

    Messages:
    83
    Nie si sám patch rozhodil výkon hry dúfam že to zajtra opravia, a ked tam už budú mohli by sa pozrieť na svetlá pri ktorých ked je trošku viac znižujú fps tiež, nič strašného ale potom mám celú hru v smooth prestane to až keď sa vzdialim od svetiel.
     
  12. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Nalezeno opraveno dnes to bude v updatu :comp: :thumb:
     
  13. deltaflyer4747 Apprentice Engineer

    Messages:
    215
    To je snadne: http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=312421778 - i kdyz vypnu vsechny mody, porad to cuka. Je ale VELMI zajimave, ze pouze tehdy, kdyz jsem pobliz samotneho vlaku. Zeby nejaka spojitost? Zkusim zjistit.

    EDIT: Aha takze uz nemusim? :D Cim to bylo (je)?
    [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Nov 14, 2014
  14. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Oprava performance jen se tam dostala špatná část kódu
     
  15. deltaflyer4747 Apprentice Engineer

    Messages:
    215
    Stane se :) Spis sem myslel, jestli je to vazane ke konkretnimu bloku / akci, nebo obecne, pac me prave zarazilo to, ze na te mape ve workshopu to jede krasne plynule do okamziku, nez jsem par metru od toho vlaku.
     
  16. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Perfektní :thumb:
     
  17. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Začaly se mi ztracet předměty z mapy a tohle sem našel :D
    [​IMG]
    Bedna je malá loď a propadne celou stanicí až do vesmíru rozměr 4x4x4 ( bedna je z: 2x artificial mass block v gravitaci 1G + 1x small reactor + 1x small conteiner )
     
    Last edited by a moderator: Nov 15, 2014
  18. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Mezi rotory a bloky k nim pripojenych je ted 20cm neviditelného prostoru (myslím že nemusím říkat že na druhé straně dveří je všechno zničené, když se pohnou dveře do zdi :rof:)
    [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Nov 15, 2014
  19. Mara Trainee Engineer

    Messages:
    45
    [SIZE= 10pt]Tímto příspěvkem bych chtěl nahlásit několik bugů, které jsme za poslední dobu objevili s přáteli… je možné, že některé bugy už byly nahlášeny.[/SIZE]
    [SIZE= 10pt]1) Pravděpodobná nechtěná změna počítání váhy u lodí. Nepamatuji si přesně, kolik vážily lodě před updatem 01.055, ovšem teď nám přijdou extrémně lehké, jelikož s nimi jde strašně snadno hýbat obyčejným postrčením astronautem. V případě však, že někdo nasedne do té lodi a začne jí ovládat, tak s ní nikdo nepohne, tak jak by tomu mělo být ve skutečnosti. Podařilo se mi i díky tomuto problému prohnout několik kovových bloků jen svým vlastním tělem, což je fakt šílené.[/SIZE]
    [SIZE= 10pt]2) Nožičky u malých lodí stále sami od sebe vybuchují, prostě po nějaké době se loď sama od sebe rozvibruje a urve se. Nevím, zda je to těžké na opravu (vzhledem k tomu jak dlouho tento bug přetrvává), ale myslím si, že ten systém držení nožiček by se měl překopat. Co jsem slyšel, tak prý loď při-kotvená k jiné, pouze dostává stejný pohyb, směr a pozici, jako loď ke které je při-kotvená. Což dle mého názoru z programátorského hlediska, není zrovna ideální způsob spojení.[/SIZE]
    [SIZE= 10pt]3) Občas postavené části lodi mají nastavený vlastnictví na nikoho, i když nejsou stavěné v kreativním módu. Poté se nám dost často stává, že když přiletíme ke svým vlastním automatickým střílnám, tak po nás začnou střílet.[/SIZE]
    [SIZE= 10pt]4) Kontejnery náhodně vytvořených lodí ve vesmíru mají zabugovaný obsah. Funguje to asi nějak takto - chci si vzít 30 kusů motorů a za nimi je vrtačka, dá mi to 30 vrtaček. Šílená představa že?[/SIZE]
    [SIZE= 10pt]5) Záhadným způsobem se sdílí energie mezi loděmi a základnami. Nevím, zda jen ve frakcích, nebo v celém vesmíru, ale několikrát jsme s kamarády shodli na stejné délce doby zbývající energie, na stejném vytížení a dokonce je sdílený i přetížení.[/SIZE]
    [SIZE= 10pt]6) Vrtačky na lodích by měli mít určitou odolnost vůči asteroidům a zase svářečky a řezačky by měli mít odolnost vůči postaveným blokům. Věčně se nám stává, že nějaká ta vrtačka, svářečka či řezačka prostě z ničeho nic udělá bum. Zřejmě tlak, který vyvíjíme na dané věci těmi nástroji, způsobí poničení a vzápětí výbuch.[/SIZE]
    [SIZE= 10pt]7) A ještě k těm vrtačkám, svářečkám a řezačkám… Z nepochopitelného důvodu při větší množství těchto nástrojů na lodi, způsobí neovladatelnost lodě, ať má gyroskopů a trysek kolik chce. Většinou pomůže nějaký masivní posun, poté je možnost loď normálně ovládat. Takže abych mohl otočit vrtačkovou malou loď na asteroid, tak se s ní musím rozletět, do té doby gyroskopy nefungují. Není to klasický problém – čím těžší loď, tím horší ovládání.


    EDIT po posledních událostech: Že já se vůbec snažím...[/SIZE]
     
    Last edited by a moderator: Nov 16, 2014
  20. TheRay85 Trainee Engineer

    Messages:
    83
    Len pre informáciu, na dedicovanom serveri ktorý pomáham, spravovať je po poslednom update neustále prihlásený Dedicated Server s Admin právami, či o tom viete a a opravíte to v update, myslím že zrovna to znížilo výkon serveru po poslednej aktualizácii, či sa server neprihlasuje sám na seba.
     
  21. deltaflyer4747 Apprentice Engineer

    Messages:
    215
    Jj, o tehle chybicce se uz vi, tohle vykon dle vseho nesnizuje...
     
  22. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Mara: o většině bugů víme a některé z nich jsou již opraveny. ano ta představa 30 vrtaček je šílená ale i úsměvná :) Díky za report :)
     
  23. deltaflyer4747 Apprentice Engineer

    Messages:
    215
  24. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Mara: ad7) mohl by jsi nám poslat blueprint této lodě u které se ti to stane?
     
  25. TheRay85 Trainee Engineer

    Messages:
    83
    Ok díky, tak fajn, a nerobia to tie svetlá? Pretože ked som v lodi kde je vela svetiel, alebo pri kamarátovej tažobnej lodi, ked zapne reflektory, cítim spomalenie hry, skúšali sme to ked ich vypne je to podstatne lepšie, ale len ak som do určitej vzdialenosti, alebo je to problém s mojím výkonom hry? Fakt neviem.
     
  26. deltaflyer4747 Apprentice Engineer

    Messages:
    215
    to nezpomaluje server, ale tvuj nestihajici pocitac...
     
  27. SaturaxCZ Senior Engineer

    Messages:
    1,718
    Propadávaní objektů mapou a mezera u rotorů je pořád ve hře, navíc:
    landing gear přestal správně zamikat a odemikat a to i když ho zkouším přepínat i v K menu ( někdy se zamkne/odemče někdy ne, jak hazení kostkou )
    chození nefunguje a kosmonaut jen beží na místě ( gravitační generatory sem zapl vypl a ukazuje to normální 1G )
    fps šlo asi o 2/3 dolů

    Nedá se hra vratit na verzi 1.055 aby mohl udělat gameplay k mapě, nebo nemůžu poslat link k mé mapě na workshop ?
     
    Last edited by a moderator: Nov 20, 2014
  28. TheRay85 Trainee Engineer

    Messages:
    83
    Takže predsa len to bolo aj svetlami teraz je to super, akurát sa vám nepodarili piesty, prosím o opravu. Prikladám screen.

    Edit: Plus poblikávajú svetlá(reflektory) na malej lodi, pri určitom úhle, a Server je stále medzi hráčmi s admin právami.

    [​IMG]
     
    Last edited by a moderator: Nov 21, 2014
  29. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za report pokusíme co nejdříve opravit :)
     
  30. WormGda Trainee Engineer

    Messages:
    46
    Včera se mi znovu objevil bug s rotorem. Byl jsem na těžbě mimo svou základnu a když jsem se k ní vrátil chyběl rotor co držel celé solární pole 80 panelů. Vše se se tvářilo že se nic nestalo ale rotor motoru byl fuč a s tím i dodávka energie. Ten rotor-motor tam už byl pár týdnů, fungoval bez potíží, až nyní odpadl zmizel.

    Ve stejný čas co odpadly rotor motoru v mé nepřítomnosti, se sami od sebe odpoutali magnetické podvozky u některých malých lodí.


    Druhý problém: Velké trysky u malých lodí mi sem tam (od pátku 28.11 teprve) sami sebe usmaží ? Prostě ve volném prostoru zrychlím a občas se sami vypaří a trochu poškodí okolí. Dělají to pouze velké trysky u malých lodí ... u velkých lodí jsem si toho zatím nevšiml.
     
    Last edited by a moderator: Dec 2, 2014
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.