Welcome to Keen Software House Forums! Log in or Sign up to interact with the KSH community.
  1. You are currently browsing our forum as a guest. Create your own forum account to access all forum functionality.

Report bugů

Discussion in 'Czech/Slovak Community Discussion' started by dicygo, Sep 17, 2014.

Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.
  1. chastilius Trainee Engineer

    Messages:
    7
    Ja mám problém s vybrovaním vydieť to velmi na skle a žltom štvorci. Skoro hneď po vytvorení svetu vibrujú stanice lode všetko. Módami to neni skušal som.
     
  2. chastilius Trainee Engineer

    Messages:
    7
    Mám nejaký problém s trasením velkých lodí a staníc. Okraje sklenených tabúl preblikávajú žltý štvorec na dverách konzoliach a celkovo všetky sa trasú. Skúšal som či to nieje nejakým módom ale nieje. Deje sa to vždy aj na novej mape bez blueprintov a módmi
     
  3. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    chastilius: Jak jsi daleko od platformy? Pokud jsi více jak 25km daleko tak se bude klepat všechno.
     
  4. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    WormGda: Díky za report opravíme a v updatu by to mělo být dobré. :)
     
  5. chastilius Trainee Engineer

    Messages:
    7
    do 10 km
     
  6. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    chastilius: pošly nám prosím svět :)
     
  7. chastilius Trainee Engineer

    Messages:
    7
    Tak to bude problém ale som to vyriešil som zmazal všetky svety, módy, blueprinty a hru preinštaloval a velmi sa to zlepšilo. Velké lode sa trasú jemne stále a problém s oknamy pretrval ale keď si postavým stanicu do 20 km tak je to fajn. Kedy má byť toto opravené ?
     
  8. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    chastilius: pokus se nám udělat screenshot jak se ti to třese nám se to nedaří zreprodukovat. Pouze pokud jsi ve velké vzdálenosti od platformy tak se vše chvěje.
     
  9. Serza Trainee Engineer

    Messages:
    35
    Ahoj, chci nahlásit podivné chování projektoru při manipulaci s hologramem ze sedadla:

    - sednu do sedadla a navolím si přes G-menu na shift+2 (1-6) posuny hologramu, a na shift+3 (1-6) otáčení hologramu
    - navolím přes K-menu blueprint
    - shift+3 a chci natočit hologram do přijatelné polohy, na první otočení většinou nereaguje, někdy se rozhodí hologram, vidím třeba okno mimo loď, rafinerie je jinak natočená apod.
    - pokud jsem spokojen s natočením -> shift+2 a posun hologramu na potřebné místo, při prvním posunutí někdy dojde k otočení hologramu do jiné pozice (zřejmě správné)
    ...tisk

    snad to bude srozumitelné
     
  10. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za report. :comp:
    O tomto problému víme bohužel se nám stále nedaří zreprodukovat :bawl:
     
    Last edited by a moderator: Dec 5, 2014
  11. Sektan Apprentice Engineer

    Messages:
    212
    Vlastní model projektilu

    Není to bug jako spíš ještě nedodělaná věc.

    Včera jsem udělal pro srandu tuhle zbraň

    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=351695242&tscn=1417827406

    a narazil jsem na jednu věc. Když udělám vlastní model projektilu pro raketu, tak hra není schopná ten model vzít z adresáře MODU, pouze když ho ručně nakopíruji do adresáře hry. Bylo by super kdyby to někdo mohl upravit aby to bralo projektil i z adresáře MODU jako ostatní věci.
     
    Last edited by a moderator: Dec 6, 2014
  12. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    chastilius: už se nám to podařilo navodit a pokusíme se opravit co nejdříve :thumb:
    Sektan: promiň ale asi úplně nechápu co tím přesně myslíš, zkus i další módy jestli to je u všech :)
     
    Last edited by a moderator: Dec 9, 2014
  13. Sektan Apprentice Engineer

    Messages:
    212
    Když udělám nový model projektilu tak hra není schopná ten nový model brát z adresáře modu. Funguje to pouze když ho ručně nakopíruji do hry.
     
  14. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Pošly nám kdyžtak prosím cestu jak kopíruješ ručně do hry :)
     
  15. Sektan Apprentice Engineer

    Messages:
    212
    V lokálním modu (stejně jako v nahraném na steamu):

    vše je dobře napsané v *.sbc - <MissileModelName>Models\Weapons\chickenproj.mwm</MissileModelName>

    odsud nefunguje

    c:\Users\Admin\AppData\Roaming\SpaceEngineers\Mods\Chicken Launcher - For FUN\Models\Weapons\chickenproj.mwm


    když ho nakopíruji sem tak normálně funguje

    e:\Steam\SteamApps\common\SpaceEngineers\Content\Models\Weapons\chickenproj.mwm
     
    Last edited by a moderator: Dec 10, 2014
  16. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky už jsme v obraze mrkneme na to :thumb:
     
  17. Serza Trainee Engineer

    Messages:
    35
    zdravím, tak po dnešním update mi na domácím DS zmizel asteroid co v něm buduju základnu, zůstal tam vlastně jen jeden ze šesti, zkusím ještě starší save uvidím jestli tam bude :bawl:


    Edit: Tak starší save je na tom stejně. Byl to ten asteroid co vypadá jako "U" (asteroid 7)
    Edit2: po rychlém update vytvořen na DS 2x nový svět, požadavek 6 a 20 asteroidů, vytvořen pouze 1 Asteroid (zkoušena hra survival a asteroid)
     
    Last edited by a moderator: Dec 11, 2014
  18. WormGda Trainee Engineer

    Messages:
    46
    Dobrý večer, ty asteroidy jsou nějaké, roz.... no na ...

    Při zadání nové hry, nebo načtení save starších světů, se zobrazí asteroidy, buďto totálně surovinově překopané ........... nebo jen s jedním druhem suroviny a to kamením.
    Docela šupa toto.
    PS: při opakovaném zadání přežití světa se sedmi asteroidy bylo 5 velkých asteroidů jen kamenných, malé asteroidy mix surovin všeho druhu.
    Velké asteroidy jenž obsahují i něco jiného než kamení se stali materiálově monolitické 2/3 kamení v celku a pak několik ostatních surovin jakoby dodatečně dolepené k tomu kameni. I při vygenerování 16 velkých asteroidů je 11 velkých asteroidů jen kamenných. Přičemž malé asteroidy jsou jak jsem psal výše, mixem všech surovin.
    :confused:
     
    Last edited by a moderator: Dec 11, 2014
  19. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za reporty, dnes by mělo být opraveno :)
     
  20. WormGda Trainee Engineer

    Messages:
    46
    Když už se budete vrtat v těch asteroidech, nemohli by jste dát do nějakého menu možnost při tvorbě nové hry-mise, nastavitelnost poměru volného prostoru a materiálu vně asteroidu?( to že by se nastavilo množství bublin víc nebo mín) asi ne že? Asteroidy jsou nejspíše pevně dané, venku tak i vevnitř ručně vymodelované.

    Také při editaci šift F10 se ve výběru asteroidu již nezobrazuje možnost určit dominantní surovinu asteroidu :(
    To je ale nejspíše vědomě udělané že.
     
    Last edited by a moderator: Dec 12, 2014
  21. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Procedurální asteroidy jsou prozatím dočasně vypnuté ale brzy se vrátí zpět do hry :)
     
  22. Sektan Apprentice Engineer

    Messages:
    212
    Měl bych dotaz jestli náhodou není více problémů :) Zkoušel jsem si načíst různé mapy s loděmi a na většině z nich nemohu chodit, pouze létat. Když na nich přistanu tak sice astronaut pohybuje nohama, má všechny animace ale nehýbe se z místa. A to bez žádného modu.
     
  23. WormGda Trainee Engineer

    Messages:
    46
    PS: položím ti blbou otázku. Máš zapnutý generátor gravitace?
     
  24. Sektan Apprentice Engineer

    Messages:
    212
    Ano :)
     
  25. Sektan Apprentice Engineer

    Messages:
    212
    Zkoušel jsem si stahnout i mojí starší loď z workshopu, chtěl jsem jí změnit barvu a taky to nefunguje. Cokoliv staršího naloaduji tak se tam prostě nemůžu pohybovat. A když udělám vedle novou loď tak tam to jde.
     
  26. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Re Sektan: pošly nám svět :)
     
  27. Sektan Apprentice Engineer

    Messages:
    212
    Tak třeba tady:

    http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=303620927

    když si tuhle mapu znovu stáhnu z workshopu tak je to to stejné. Nemohu se na lodi pohybovat jinak než s jatpackem i když je zapnutá gravitace.

    Až budu doma mohu ještě někam nahrát save s jinou mapu ale je tam ta samá loď nebo podobně starší save. A také to nejde.
     
  28. WormGda Trainee Engineer

    Messages:
    46
    Zkus zkopírovat lod' do jiné nové mapy. Klasicky po staru CTRL+C.....CRTL+v.
    I do jiného scénáře.
    Občas to pomohlo, když něco začalo záhadně zlobit. + kontrola integrity mezipaměti na Stream.
    Vím že to zní odemě směšně, když to povídám takovému zkušenému tvůrci módů jako jsi ty.
     
    Last edited by a moderator: Dec 15, 2014
  29. dicygo Developer KeenSWH

    Messages:
    577
    Díky za svět na opravě se pracuje :thumb: :comp:
     
  30. Sektan Apprentice Engineer

    Messages:
    212
    Zkoušel jsem všechno, chtěl jsem o víkendu dělat updaty modů a něco i pro ten explore update ale strávil jsem to tím že jsem se pokoušel tohle rozchodit. Pak jsem to vzdal a díval jsem se z postele na filmy co jsem ještě nestihl skouknout :) . (Transformers 4, Hobit 2)
    Tady jsem to napsal protože už jsem fakt nevěděl.
     
Thread Status:
This last post in this thread was made more than 31 days old.